![]() |
Serwery gier - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: Serwery gier (/Temat-Serwery-gier-76750) |
Serwery gier - konny1234 - 21-09-2013 21:46 Witam, Zakładam kilka serwerów gier (CS, Minecraft i GTA:samp). Chciałbym spytać się Was jak to jest z zarabianiem na takich serwerach. W sumie jest to działalność nastawiona na zarobek, ciągła i zorganizowana, więc powinno się założyć firmę - nawet jakby nie było zysków... Ale przecież to się nie opłaca. ![]() Na forum serweryminecraft.pl jest informacja o sprzedaży kont VIP. A tam opis, że to na pokrycie kosztów utrzymania serwerów. Czy to wystarczy, aby ominąć tą całą biurokrację? Może niech wypowie się ktoś kto odpowiada za te serwery ![]() Pozdrawiam RE: Serwery gier - v3XeR - 21-09-2013 22:03 Myślisz, że na tym dużo zarobisz, że aż podatki będziesz musiał płacić? RE: Serwery gier - Nortix - 22-09-2013 03:12 Moim zdaniem na serwerach do gier nie idzie zarobić pieniędzy. Nie dość że na start musisz włożyć to duży wysiłek i sporą kwotę to możesz się na tym przejechać i stracić hasj i wysiłek jak w to włożyłeś jak dobrze tego nie rozreklamujesz. poza tym nie zawszę ci ludzie będą kupować te vip'y i w końcu hajs się skończy i będziesz musiał dokładać do interesu. Sam wiem z własnego doświadczenie prowadziłem dość wielki serwer GTA:samp i co zarabiał na siebie i ja na tym zarabiałem od 10 do 25 zł miesięcznie czyli nic aż po pewnym czasie ludzie przestawali grać i coraz to rzadziej kupować vip'y i musiałem do dokładać do interesu. Więc postanowiłem że zamykam serwer i tyle było dobrego (serwer miałem półtorej roku). Plus do tego dochodzą koszta związane z ludzi którzy ci będą pisać wszelakie Pluginy/skrypty nikt ci za free tego nie zrobi a te z internetu to syf robiony przez nowicjuszy.(jak sam umiesz to masz już jednych kosztów mniej). Poza tym musisz znaleźć ogarniętą administracje która ma doświadczenie i zna się na rzeczy. Sam musisz coś umieć bo to nie jest łatwa sprawa. Dużo obowiązków z tym będziesz miał i musisz mieć na to dużo wolnego czasu to nie jest tak że ty zrobisz serwery a pieniążki ci same przychodzić. Musisz robić Update itd... Powiem ci tak jak chcesz się z tym bawić spoko rób to ale dużych pieniędzy na tym nie zarobisz. |