Krzaker - Dziennik PPA - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Krzaker - Dziennik PPA (/Temat-Krzaker-Dziennik-PPA-75632) Strony: 1 2 |
Krzaker - Dziennik PPA - Krzaker - 31-08-2013 19:01 Witam. Czytając dzienniki forumowiczów postanowiłem założyć swój dziennik. Zauważyłem że dodaje on wiele motywacji + Wy możecie mi coś podpowiedzieć. Będę starał się aktualizować go codziennie i mam cichą nadzieję że uda mi się coś zarobić Więc od początku.. Przed założeniem dziennika czytałem wiele o PPA. Jakiś czas temu założyłem darmowego bloga na blogger.com i umieszczałem co jakiś czas kilka/kilkanaście postów. Ogólnie prowadziłem bloga, nie przejmowałem się zarobkami. Aż tu nagle wchodzę po jakiś 2-3 miesiącach na FC, patrze a tutaj skromne 80$ się nazbierało .Ucieszyłem się bardzo, od razu zleciłem wypłatę i przez kilka kolejnych miesięcy nic nie robiłem z nadzieją że kasa będzie sama się zbierała. Myliłem się Od tego czasu na moim koncie same zera :/ . Postanowiłem coś z tym zrobić i zabrałem się do roboty. Kupiłem hosting ( az.pl / personal na 3 mies + domena .com ). Zainstalowałem WP, ładny Theme, WP Protect aby uchronić się przed kopiowaniem wpisów. Działam na stronie już jakieś 3 dni. Do tej pory niestety 0.0$. Na stronie mam już ok. 15 postów. Wszystkie napisane jednym stylem, ładnie posegregowane w kategoriach. Co prawda ludzie wchodzą bo dodałem kilka razy BL oraz pinguje każdy post jeden raz. Próbowałem dodać stronę do katalogów ale jak narazie nie umiem znaleść takownych katalogów ( jeśli ktoś z czytających mógłby mi polecić jakieś to byłbym wdzięczny ). No i to chyba tyle z tego co zrobiłem. Moim obecnym celem jest osiągnąć pułap 20$ przez cały wrzesień. Mam nadzieję że się uda, choć miewam momenty zwątpienia. No cóż, pożyjemy - zobaczymy Plany na jutro: - Dodać 2 posty - Nauczyć się podstaw w VB - Poczytać o SEO / Jeśli znajdę, to dodać stronę do katalogów - Pingowanie nowych postów -------------------------------------- Today's total earnings $0.00 Yesterday total earnings $0.00 Month's total earnings $2.52 RE: Krzaker - Dziennik PPA - hertia - 31-08-2013 19:08 Życzę samych sukcesów Tu masz coś o SEO http://zarabiam.com/Temat-SEO-Biblia-Pozycjonowania-75040&highlight=biblia a tu o katalogach http://zarabiam.com/Temat-Katalogi-74471?highlight=katalogi A w dziale poradniki masz nowy kurs o VB RE: Krzaker - Dziennik PPA - piocar - 31-08-2013 19:14 Pamiętaj, że dodawaniem tylko i wyłącznie do katalogów, na jedną czy dwie frazy prosisz się o filtra. Różnicuj anchory i źródła linków. Co do seo polecam forum PiO oraz planeta-seo.pl. Nauczysz się podstaw i nie popełnisz błędów na starcie. RE: Krzaker - Dziennik PPA - Krzaker - 31-08-2013 19:15 Heria i piocar / Dzięki za rady Już zabieram się do lektury ^^ RE: Krzaker - Dziennik PPA - Noker112 - 31-08-2013 20:20 (31-08-2013 19:14)piocar napisał(a): Pamiętaj, że dodawaniem tylko i wyłącznie do katalogów, na jedną czy dwie frazy prosisz się o filtra. Różnicuj anchory i źródła linków. Co do seo polecam forum PiO oraz planeta-seo.pl. Nauczysz się podstaw i nie popełnisz błędów na starcie. Mógłby ktoś to objaśnić zielonemu ? W takim razie jak dodawać do katalogów ? RE: Krzaker - Dziennik PPA - Devil877 - 31-08-2013 20:25 Możesz także importować posty z bloggera na WP oraz zrobić przekierowanie jeśli tam ten blog już stoi jakiś czas i masz ruch na nim RE: Krzaker - Dziennik PPA - Krzaker - 01-09-2013 19:01 Dzień 2
Dzisiaj troszkę czytałem o SEO, dodałem dwa posty i nagrałem 1 filmik. W dodatku nauczyłem się podstaw VB i powoli zaczynam go ogarniać. Udało mi sie zrobić kilka hacków symulujących działanie. Jestem z siebie dzisiaj zadowolony. Co do strony to niezbyt ciekawie.. Pinguje posty, dodałem strone do katalogów ( ok. 15 ręcznie ) i dzisiaj 01.09 / 71 UU / 0 pobrań ( 32 kliki w linki ) :/ Jeśli macie do mnie jakieś porady lub propozycje, co mógłbym zmienić/dodać/zrobić to piszcie śmiało Co dzisiaj zrobiłem: -2 posty -1 filmik na YT + promowanie go -Nauczyłem się VB -Czytałem o SEO -Pingowanie nowych postów Plany na jutro: -znaleść niszę -stworzyć swój hack do niszy -pingowanie -GSA -------------------------------------- Today's total earnings $0.00 Yesterday total earnings $0.00 Month's total earnings $0.00 RE: Krzaker - Dziennik PPA - hertia - 01-09-2013 19:05 Promuj filmiki nie tylko na YT RE: Krzaker - Dziennik PPA - DawidFB - 01-09-2013 19:12 Wrzcucaj jeszcze na vimeo i dailymotion.Powodzenia! RE: Krzaker - Dziennik PPA - Krzaker - 02-09-2013 20:27 Dzień 3
Dzisiejszy dzień nie należy do najlepszych. Przez brak czasu nie zrobiłem w sumie nic nowego ale coś też tam zrobiłem. 120UU/36klików w linki/0 pobrań. Przejdę od razu do konkretów bo nie mam już sił na nic. Kończę tego posta i lecę spać Co dzisiaj zrobiłem: -znalazłem 2 nisze ( zrobiłem 2 posty pod nie ) -filmiki, które wczesniej mialem na YT, wrzuciłem też na vimeo oraz dailymotion -Czytałem o SEO -Pingowanie nowych postów Plany na jutro: -Poczytać o SEO ( coś praktycznego ) -pingowanie -GSA -------------------------------------- Today's total earnings $0.00 Yesterday total earnings $0.00 Month's total earnings $0.00 |