![]() |
Gifts4Free.pl - Oficjalny koniec naszego serwisu z nagrodami ! - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Gifts4Free.pl - Oficjalny koniec naszego serwisu z nagrodami ! (/Temat-Gifts4Free-pl-Oficjalny-koniec-naszego-serwisu-z-nagrodami-74498) |
Gifts4Free.pl - Oficjalny koniec naszego serwisu z nagrodami ! - Gifts4Free.pl - 14-08-2013 01:28 Witam wszystkich serdecznie ! Chciałbym oficjalnie ogłosić, iż serwis Gifts4Free.pl z dniem 14 sierpnia 2013 roku przestaje funkcjonować. Dziękujemy wszystkim userom, którzy dzielnie przy nas trwali. Nagrody z konkursu facebook'owego zostały wysłane wczoraj we wtorek. Jeszcze raz dziękujęmy za wspólnie spędzony czas. Serwis został wystawiony na sprzedaż. Więc kto ma czas może przejąć opiekę nad serwsiem. Pozdrawiamy i życzymy wesołych i spokojnych a co najważniejsze bezpiecznych wakacji ! Ekipa Gifts4Free.pl RE: Gifts4Free.pl - Oficjalny koniec naszego serwisu z nagrodami ! - v3XeR - 14-08-2013 04:52 Wy się żegnacie, a ja nawet nie wiedziałem o Waszym istnieniu RE: Gifts4Free.pl - Oficjalny koniec naszego serwisu z nagrodami ! - Juhas - 14-08-2013 07:23 Gifts4Free.pl - jest polskim serwisem z nagrodami, odmianą zagranicznego lockerz. Zasada działania strony opiera się na systemie punktacji (Funty) . Zarejestrowany użytkownik zdobywa walutę obowiązującą w serwisie, ktorą może wymieniać na atrakcyjne i dostępne nagrody w serwisie Gifts4Free.pl. Pisze że maja 512 userów wiec długo nie byli ![]() RE: Gifts4Free.pl - Oficjalny koniec naszego serwisu z nagrodami ! - MaLiN - 14-08-2013 16:00 A od którego roku ta strona istniała? RE: Gifts4Free.pl - Oficjalny koniec naszego serwisu z nagrodami ! - piotruss96 - 14-08-2013 16:51 (14-08-2013 16:00)MLN napisał(a): A od którego roku ta strona istniała? (14-08-2013 07:23)Juhas napisał(a): Pisze że maja 512 userów wiec długo nie byli ciezko doczytac ? RE: Gifts4Free.pl - Oficjalny koniec naszego serwisu z nagrodami ! - MaLiN - 14-08-2013 17:04 Nadal nie widzę odpowiedzi... 512 może być osób w ciągu roku, dwóch lat i więcej... RE: Gifts4Free.pl - Oficjalny koniec naszego serwisu z nagrodami ! - MyGift - 22-08-2013 18:48 Witam, Co za niespodzianka, zaglądam sobie na zarabiam.com Przeglądam tematy i wpadam na Gifts4Free.pl, odpalam stronę a co tam? Mój szablon stworzony w ubiegłe wakacje? Kieruję pytanie do byłego admina serwisu Gifts4Free.pl (chodź nie wiem czy takim mianem można cię człowieku określić). Dlaczego kradniesz czyjeś prace i umieszczasz bez zgody autora? Twoim zdaniem to jest zachowanie jak na miarę osoby która prowadzi tak odpowiedzialny serwis? Nie zdziwiłbym się jak byś był również "administratorem" serwisu punktomaniacy.pl - dla którego miał być ten szablon. Aż tak ciężko było Ci wyłożyć kasę na szablon pod Twój serwisik który ledwo co dyszał? A co do serwisu: Jak się nie ma pojęcia nad tym co się robi - to się tego nie robi. Proste... Dla potwierdzenia, iż to była moja praca zamieszczam linki do szablonu: http://koscielny.chmurka.pl/TakeGift.pl/przed.html http://koscielny.chmurka.pl/TakeGift.pl/in.html Jestem autorem projektu graficznego oraz posiadam pełne prawa do kodu użytego w tym klonie “Gifts4Free.pl”. Moja twórczość była zamówiona przez jeden z funkcjonujących portali tego typu, lecz do transakcji nigdy nie doszło. Używając, powielając oraz odsprzedając moje dzieło (w tym przypadku projekt graficzny + kod). Według 4 lutego 1994 r. "o prawie autorskim i prawach pokrewnych", Rozdział 9, Art. 79., §1 który mówi: “Uprawniony, którego autorskie prawa majątkowe zostały naruszone, może żądać od osoby, która naruszyła te prawa: 1) zaniechania naruszania; 2) usunięcia skutków naruszenia; 3) naprawienia wyrządzonej szkody: a) na zasadach ogólnych albo b) poprzez zapłatę sumy pieniężnej w wysokości odpowiadającej dwukrotności, a w przypadku gdy naruszenie jest zawinione – trzykrotności stosownego wynagrodzenia, które w chwili jego dochodzenia byłoby należne tytułem udzielenia przez uprawnionego zgody na korzystanie z utworu; 4) wydania uzyskanych korzyści.” Jeżeli w ciągu 14 dni roboczych od publikacji tego posta szablon nie zostanie usunięty i nie zostanie zaprzestana sprzedaż/powielanie, wystąpię jako pełnouprawniony autor, na drogę sądową w celu naprawienia szkód, w tym przypadku zaniechania naruszenia moich praw, odszkodowanie za straty poniesione poprzez użytkowanie mojej twórczości oraz wydania 100% uzyskanych korzyści (z reklam, ze sprzedaży, płatności online etc). W sprawie wytoczonej na drodze sądowej w postępowaniu cywilnym jako dowód w sprawie będzie kopia mojej twórczości na Pańskiej stronie, twoja wypowiedź na tym forum oraz zostanie powołany świadek, w tym przypadku koder, który poświadczy o tym iż projekt graficzny był kodowany rok temu przez niego, a napisany przez niego kod jest używany na Pańskiej stronie. Mateusz Kościelniak RE: Gifts4Free.pl - Oficjalny koniec naszego serwisu z nagrodami ! - Por2010 - 22-08-2013 21:45 Przypał ![]() Gifts4Free.pl - Oficjalny koniec naszego serwisu z nagrodami ! - Klin - 31-01-2015 14:48 Wątek został przeniesiony do kosza. Prawdopodobne przyczyny : 1. Temat jest niezgodny z regulaminem. 2. Podobny temat znajduje się już na forum. 3. Wątek nie jest już aktualny. 4. Autor prosił o jego przeniesienie. 5. Temat został wyczerpany bądź rozwiązany. Pozdrawiamy Administracja Forum. |