Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
wybór szkoły - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10)
+--- Wątek: wybór szkoły (/Temat-wybor-szkoly-74068)

wybór szkoły - lukaszz9 - 06-08-2013 16:22

wybór szkoły to dylemat kazdego. wiem,ze kazdy powinien indywidualnie do tego podchodzić,ale chce wybrac dobra szkole.
interesuje sie informatyką,a w szkole ucze sie dosc slabo.
tzn ide teraz do 3 gimnazjum,ale do tej pory mialem slabe oceny,średnia na koniec roku to jakies 3.2
ale wiem,ze stac mnie na wiecej,bo jesli chce to moge dostawać same oceny 4 i 5,ale nie zalezy mi na 1 i 2 gimnazjum (bo po co sie wtedy uczyc,skoro świadectwa z 1 gim i tak nikt nie uwidzi).
kiedys w podstawowce zaczalem sie 1 rok uczyc,to byl taki test dla mnie,czy dam rade na pasek na swiadectwie. i mialem pasek na lajcie,nawet nie uczylem sie duzo,tyle co zadania odrabialem i to nie zawsze (teraz nie robie wcale).
testy te ważne zawsze pisze dobrze,więc mysle,że test gimnazjalny pojdzie mi ok,ale nie napalam sie. co do szkoly to myslalem nad technikum,a konkretnie technik informatyk. po technikum chcialbym isc na studia,albo wyjechac za granice.
ogolnie nauka dobrze mi idzie,jesli tylko chce. prosze wiec o jakies propozycje,bo moge sie dostosowac do jakiegos profilu,jesli bedzie warto.
ten temat jest nie tylko dla mnie,ale dla moich rówieśników równiez,bo wiem,ze tutaj jest ich dużo Smile

RE: wybór szkoły - Kaiteu - 06-08-2013 16:33

Powiem tak i to moje zdanie [ więc się nie kłócić itp].
Dobrze jest teraz mieć konkretny zawód.
Dobrym wyborem jest szkoła zawodowa.
I wcale nie jest ona dla idiotów, tumanów itp.
Słyszałem tak kiedyś wiele razy od znajomych.
Teraz mam tytuł Mistrza w zawodzie [ po szkole masz czeladnika ].
I pracuję sobie za 3400 zł brutto to mi wystarcza [ nie chwale się zarobkami bo niektórzy więcej zarabiają przez internet ].
A znajomi po liceum co robią?
Pracują na kasie w jakimś markecie albo smażą frytki w KFC.

Przy wyborze kieruj się tym co chcesz robić.
Czy chcesz mieć tylko wykształcenie średnie i robić w różnych firmach zmieniając je co chwilę.
Czy chcesz mieć zawód i fach w ręku, a potem pracować w nim.
Czy po prostu chcesz skończyć gimnazjum i wyjechać do Hiszpanii na truskawki.

PS. NIE PATRZ NA TO GDZIE IDĄ ZNAJOMI I NIE MYŚL ŻEBY IŚĆ ZA NIMI JEŚLI PROFIL I SZKOŁA CI SIĘ NIE PODOBA !

RE: wybór szkoły - kleomenes - 06-08-2013 17:26

Zgadzam się z kolegą wyżej. Od najmłodszych lat powinno się obrać kierunek i iść tą drogą.
Im wcześniej zaczniesz pracę tym szybciej nabierzesz doświadczenia bo to doświadczenie, a nie teoria się liczy.
Olej średnią i idź wyuczyć się zawodu, zrób jakiś kurs dodatkowy, naucz się porządnie angielskiego, zdobądź nieco doświadczenia w kraju i jedź bracie za granicę szukać pracy, tam potrafią docenić człowieka. Powodzenia i nie oglądaj się na nikogo, nawet rodzice za ciebie życia nie przeżyją. Twoje życie, twoje wybory, sukcesy i porażki. Powodzenia Smile

http://www.youtube.com/watch?v=g9U1hTf91SY

RE: wybór szkoły - mikolaj90 - 06-08-2013 21:29

Zastanawiałem się miesiąc gdzie mam iść do szkoły średniej, byłem namawiany na technikum elektryczne ale ze względu iż w obecnych czasach nie ma różnicy teraz czy technikum czy zawodówka (bo za granicą np. na to nie patrzą) wybrałem zawodówkę elektryczną. Wolę mieć fach w ręku a przy ewentualnym wyjeździe za granicę, np. Anglia pracę znajdę myślę bez problemu.

W Polsce może i patrzą na wykształcenie ale jeżeli planujesz wyjazd za granicę tutaj nie ma różnicy - taki jest mój tok myślenia Smile

RE: wybór szkoły - lol2020 - 18-08-2013 23:20

Ja idę do szkoły robić to co lubię robić, wybrałem szkołę która jest dobrze oceniana w moim mieście. Idę na Informatyka, zawód z przyszłością oraz robię to co lubię. Aż mi się chce iść do szkoły Smile

RE: wybór szkoły - Zimusek - 11-11-2013 01:43

Technikum Mechaniczne obróbka CNC ! Robota w Anglii bankowa + zajebiste zarobi.. jak znasz Niemiecki tam tez dobrze płacą za operatora obrabiarki CNC Gorąco polecam

RE: wybór szkoły - mirasek123 - 17-11-2013 20:01

Polecam dobre technikum, będziesz miał zawód, a także możesz iść na studia. W liceum spadł poziom niesamowicie.

RE: wybór szkoły - lukaszz9 - 25-11-2013 23:48

dzięki za odpowiedzi. Smile