![]() |
Początki Forex - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Początki Forex (/Temat-Poczatki-Forex-73110) |
Początki Forex - Golona - 21-07-2013 08:30 Witam Ostatnio zacząłem interesować się tematyką forex i inwestowania w tym rynku. Lecz delikatnie odstrasza mnie to, że osoba początkująca bardzo szybko może dużo stracić przez złą decyzje ( jak to bywa w większości przypadków ![]() Więc moje pytanie jest takie, od czego waszym zdaniem najlepiej zacząć? Czy zapisać się w płatnym kursie, widziałem, że Pan Robert Gawęda prowadzi taki kurs i plusem jest to, że organizuje również praktyki ( codziennie granie razem z nim ) ? Czy może znaleźć na internecie jakies darmowe poradniki lub ksiązki o tematyce forex i samemu metodą prób i błędów, oczywiście na koncie demo, dojść do jakiegoś poziomu? Ps. Mam nadzieje, że dobrze wybrałem dział ![]() RE: Początki Forex - ForexClub.pl - 02-09-2013 10:24 Witaj Golona, Chwila już minęła od zadanych przez Ciebie pytań ale może jeszcze błądzisz we mgle i coś Ci da moja odpowiedź ![]() Przede wszystkim - kwestia ryzyka. Ryzykowny nie jest sam rynek ale decyzje podejmowane przez inwestora. To prawda, że z uwagi na mniejszą wiedzę i doświadczenie osoby początkujące są bardziej narażone na szybkie straty. Jednak aby ich uniknąć wystarczy poznać podstawowe mechanizmy rynku Forex oraz umiejętnie zarządzać kapitałem - kwestia kilku dni nauki na demie. To jaką drogę edukacyjną obrać zależy od samego inwestora. Nie ma jedynej słusznej. Sam jestem na tym rynku już równo 7 lat i byłem na bodajże tylko dwóch i to darmowych szkoleniach na początku mojej 'kariery'. Jeśli komuś odpowiada ten tryb nauki i przede wszystkim ma środki na płatne szkolenia to proszę bardzo. Ja postawiłem na samoedukację i środki na początek posłużyły mi za kapitał do nauki. Czy tak było lepiej? Trudno powiedzieć ale też nie żałuję ![]() Zapraszam na naszą stronę do działu z edukacją od podstaw, gdzie znajdziesz dokładny opis m.in. takich zagadnień jak zarządzanie kapitałem oraz wyjaśnienie mechanizmów jakie funkcjonują na rynku walutowym: http://forexclub.pl/edukacja/od-podstaw/ Powodzenia! RE: Początki Forex - Welow - 13-11-2013 19:59 Zgadzam się z poprzednikiem. Nauka na tym rynku jest najważniejsza, ale wybór metody zdobywania wiedzy musi być indywidualny. Nie każdego stać na udział w płatnych szkoleniach, ale może za to uczyć się z literatury czy czerpać wiedzę z internetu. Oczywiście, żeby zminimalizować koszta nauka powinna przebiegać na koncie demo. Jednym z najlepszych kont demo do nauki inwestowania na rynku Forex jest HighSky. Zakładając darmowe konto bierzesz także udział w konkursie walcząc o tablet City Tab Vision 10" oraz nagrody pieniężne, m.in. 500 zł co tydzień zasilające konto premium. RE: Początki Forex - grzesiek1990 - 16-07-2014 18:38 Początkujących graczy Forex, czyli takich jak Ty Golona zachęcam również do czytania literatury fachowej. Pamiętajcie, że ciągła edukacja i samorozwój jest bardzo ważna. W tej chwili pragnę przedstawić 2 darmowe ebooki do pobrania, które ułatwią wam poznanie rynków walutowych oraz inwestowanie na nich. 7 najważniejszych kroków na rynku Forex Forex od podstaw RE: Początki Forex - djmurek - 21-07-2014 22:00 Nie wiesz jak zacząć grać na forexie? Warto pobrać darmowego ebooka http://www.kredytobiorca.org.pl/noblemarkets/index.html RE: Początki Forex - Aksel - 01-04-2021 08:30 Na pewno Robert Gawęda też prowadzi takie szkolenia. Moim zdaniem warto na start sobie profesjonalna wiedze złapać a potem dopiero działac RE: Początki Forex - trader90 - 03-04-2021 12:00 (01-04-2021 08:30)Aksel napisał(a): Na pewno Robert Gawęda też prowadzi takie szkolenia. Moim zdaniem warto na start sobie profesjonalna wiedze złapać a potem dopiero działac Chyba wygrałeś złotą łopatę 2021r ![]() A tak na poważnie bardzo fajny temat dla nowych ![]() Od siebie dorzucę że warto brać udział live trading sesjach. O ile na PL YT coś się tam dzieje to dla tych którzy ogarniają język (niestety nie zaliczam się do tego grona) warto oglądać kolegów z USA bo potrafią kroić grube profity ![]() RE: Początki Forex - malpa2 - 03-04-2021 14:48 (01-04-2021 08:30)Aksel napisał(a): Na pewno Robert Gawęda też prowadzi takie szkolenia. Moim zdaniem warto na start sobie profesjonalna wiedze złapać a potem dopiero działac Coś więcej powiesz o nim? Bo różne opinie można o tym człowieku znaleźć a Twój pierwszy post na forum i już marketing szeptany ![]() Początki Forex - Vasaki - 05-04-2021 07:06 Wątek został przeniesiony do kosza. Prawdopodobne przyczyny : 1. Temat jest niezgodny z regulaminem. 2. Podobny temat znajduje się już na forum. 3. Wątek nie jest już aktualny. 4. Autor prosił o jego przeniesienie. 5. Temat został wyczerpany bądź rozwiązany. Pozdrawiamy Administracja Forum. |