![]() |
Poradnik Darmowe subdomeny dla każdego - Wersja do druku+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Poradniki dotyczące Zarabiania przez Internet (/Forum-Poradniki-dotyczace-Zarabiania-przez-Internet-279) +--- Wątek: Poradnik Darmowe subdomeny dla każdego (/Temat-Darmowe-subdomeny-dla-kazdego-72742) |
Darmowe subdomeny dla każdego - daniel42na - 14-07-2013 13:52 Mały poradnik dla osób nie mających środków na zakup domeny jednak zmotywowanych do zarabiania w ppa i nie tylko. Poradnik również dla osób zarabiających sposobem z mojego poradnika, dla osób zarabiających na blogspotach i innych mało wiarygodnych aliasach. 1. Rejestrujemy konto na http://freedns.afraid.org/signup/ i potwierdzamy email. 2. klikamy http://freedns.afraid.org/zc.php i logujemy się na nasze konto 3. Po lewej stronie wybieramy Registry ![]() 4. U góry w search wklepujemy interesującą nas fraze, związaną z naszą niszą i naszym Landing Page. 5. Spośród listy adresów wybieramy interesującą nas pozycje, ważne aby posiadała ona status public 6. wypełniamy dane tak jak na obrazku ![]() Type - A subdomain - interesująca nas subdomena domain - wybrana przez nas domena destination - strona/adres na który będzie przekierowany user po wejścu w nasz link, czyli na przykład nasz blog na blogspocie. TTL i Wildcard zostawiamy bez zmian 7. kolejną strone wypłeniamy jak niżej: ![]() Page title - tytuł strony który będzie wyświetlany na pasku przeglądarki favikone wstawiamy lub nie - wg uznania cloak i force dir root zaznaczamy ptaszkiem jak na fotce. To wszystko, nasza strona jest gotowa ![]() Nie znam się na SEO ale sposób nie jest odpowiedni pod "wieloniszowe" blogi ppa czy wielotematyczne strony. Używać można śmiało pod streamy, 1 nisze , lub po prostu jako przekierowanie na oferte cpa lub inny adres. Pozdrawiam ![]() PS. Przykładowe, dobre domeny z których możemy skorzystać: .9download.org .downloadallfree.info .download2files.com .streame.tv .tvstream.co .watchlive.net .xmoviex.net .ufree.org .hackersoft.org .hackerteam.org ... RE: Darmowe subdomeny dla każdego - GreenDay - 16-07-2013 22:30 Dobry sposób ale ja proponuje tym zmotywowanym jednak jeszcze bardziej się zmotywować i kupować domeny jednak. Darmowe są deprecjonowane często i większe są koszta ich promocji ale pod zaplecza sposób dobry warto skorzystać i linkować z nich np. do web2.0 a z nich do głównej, albo jeszcze przez jakiś kanał przepuścić, opcji setki. Nie znam się na waszej branży tu tej "PPA" dopiero sobie przeglądam stare posty i robię testy ale wiem że celowanie we wszystko darmowe to błąd, zmarnujecie cenny czas i nie zarobicie dobrze a lata mijają i omija cię mnóstwo ciekawych wycieczek, podróży i znajomości ![]() Skoro jesteś zmotywowany na prawdę to nie siedź na komputerze po pare godzin za 10$ tylko 1.Znajdź robotę i zarób chociaż te 2tys. na początek 2.Potem zainwestuj wszystko w dobre softy,w grafika i copywritera(na pozycjonera ci nie starczy na pewno ![]() 3.Zrób sobie grafik i wyznacz sobie czas na surfowanie po sieci w poszukiwaniu informacji 4.Jeśli jeszcze nie zacząłeś zarabiać a tak bywa czasami ale to normalne, znaczy że potrzebujesz więcej kapitału .Wróć do punktu 1 5.Wróć zainwestuj i testuj testuj i jeszcze raz testuj albo zainwestuj w pozycjonera. 6. Jeśli dalej nie zarabiasz to znaczy ze się do danej branzy nie nadajesz daj se spokój i spożytkuj sensowniej czas bo młodość masz tylko jedna i jest krótka. 7.Jeśli ci się udało to zarabiasz już wystarczająco, twoja wiedza dzięki surfowaniu i dziesiątkom testów prób i błędów i strat finansowych ![]() ![]() RE: Darmowe subdomeny dla każdego - prololex - 17-07-2013 14:36 Co mam wpisać w sub domain - tak jak ty dupa ? Co wpisać w destination jak nie mam strony . Prubowałem to jakoś zrobić , ale nie mogę przejść dalej . RE: Darmowe subdomeny dla każdego - daniel42na - 17-07-2013 14:41 zalozmy ze wybierasz sobie z listy domene xyz.com chcesz zeby wyglądało to tak: 123456.xyz.com wiec w subdomain wpisujesz 123456 destination to link na ktory będzie przekierowana osoba która kliknie/wejdzie w adres który stworzysz RE: Darmowe subdomeny dla każdego - prololex - 17-07-2013 15:40 Dzięki :-) |