Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Wyniki rankingu wyszukiwania youtube - jak polepszyc? - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Uploading (/Forum-Uploading-282)
+--- Dział: Dyskusja o Uploadzie (/Forum-Dyskusja-o-Uploadzie-286)
+--- Wątek: Wyniki rankingu wyszukiwania youtube - jak polepszyc? (/Temat-Wyniki-rankingu-wyszukiwania-youtube-jak-polepszyc-72485)

Strony: 1 2

Wyniki rankingu wyszukiwania youtube - jak polepszyc? - dxdawid - 10-07-2013 00:11

Wyslalem film na yt i dodalem 100 lapek i wyswiatlenia w syv na 1200 i nie ma go w wyszukiwarce yt nawet na ostatnich miejscach. Dodalem 3 tagi i jest publiczny. Wiecie dlaczego nie ma go w wyszukiwarce yt. Aha jak wpisalem nazwe kanalu to nie byl na 1 miejscu tylko dalej

RE: film nie pokazuje sie na yt - Admin - 10-07-2013 06:32

Tytuł filmu - Jeden z najważniejszych elementów wpływający na ranking wyszukiwania na Yotube. Powinien odzwierciedlać treść filmu i zawierać najważniejsze dla Ciebie słowa kluczowe. Na przykład w przypadku filmów poradników należy używać wyrażeń związanych z tym, jak takich materiałów poszukują użytkownicy.
Przykłady? "jak utworzyć...", "jak zrobić...".

Opis filmu - Powinien opisywać treść filmu i zawierać najważniejsze dla Ciebie słowa kluczowe. Opis filmu powinien być unikalny, a nie skopiowany od konkurencji. Zauważ że pierwsze zdania opisu stanowią część opisu pokazywanego w wynikach wyszukiwania, dlatego pamiętaj o umieszczeniu w nim najważniejszych słów kluczowych.

Prócz tego:
Tagi dla filmu...
Linkowanie...
Ilość wyświetleń, lajków, komentarzy filmu...
Ilość subskrybentów i widzów kanału...
Data dołączenia do Youtube... im starsze konto tym lepiej, zwiększa się TRUST RANK konta.
Jakość materiału.

Pozycjonowanie treści youtube nie różni się wiele od pozycjonowania w google. Optymalizacja opisu pozwoli na najbardziej efektywne wyniki.

Wyniki rankingu wyszukiwania youtube - jak polepszyc? - ciamciaj - 10-07-2013 08:47

Dokładniej to 3 pierwsze linijki są wyświetlane w Google z tego co pamietam warto tam mieć główne słowo kluczowe Smile

Wysłane z iPada za kasę z Astrocash Wink

RE: Wyniki rankingu wyszukiwania youtube - jak polepszyc? - patryk0407 - 10-07-2013 09:35

Admin mi też się przydadzą te rady, dzięki! Smile Zaszaleje masz reputka Lol

RE: Wyniki rankingu wyszukiwania youtube - jak polepszyc? - TastemanPL - 10-07-2013 18:21

Trochę się wtrące. Suby mają znaczenie w pozycji?

RE: Wyniki rankingu wyszukiwania youtube - jak polepszyc? - HuskD - 10-07-2013 18:26

@up
Tak, jak wiele innych czynników.

RE: Wyniki rankingu wyszukiwania youtube - jak polepszyc? - TastemanPL - 10-07-2013 18:41

To stąd może brać się taka rzecz że mam parę x więcej viewsów like comment niż ci wyżej od mnie .

RE: Wyniki rankingu wyszukiwania youtube - jak polepszyc? - Vister81 - 10-07-2013 20:02

(10-07-2013 18:41)TastemanPL napisał(a):  To stąd może brać się taka rzecz że mam parę x więcej viewsów like comment niż ci wyżej od mnie .

Ponieważ na bank mają film dłużej, albo posiada on lepsze otagowanie Wink

RE: Wyniki rankingu wyszukiwania youtube - jak polepszyc? - TastemanPL - 10-07-2013 20:11

1 rok temu wrzucony jeden Big Grin

RE: Wyniki rankingu wyszukiwania youtube - jak polepszyc? - ciamciaj - 12-07-2013 10:09

Moga mieć np wyświetlenia o wyższym współczynniku rentention Smile A to jest bardzo ważna kwestia Smile