Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Przeniesienie bloga - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Uploading (/Forum-Uploading-282)
+--- Dział: Wszystko o blogach PPA (/Forum-Wszystko-o-blogach-PPA-343)
+--- Wątek: Przeniesienie bloga (/Temat-Przeniesienie-bloga-72227)

Przeniesienie bloga - siwrus1231 - 05-07-2013 09:31

Siemka. Jak już kiedyś pisałem, na AZ.pl chcą mi usunąć domenę. W związku z tym skopiowałem wszystkie pliki przez FTP na kompa. I mam pytanie... Co powinienem zmienić/usunąć w plikach przed dodaniem na darmowy hosting?
W wp-confing zmieniłem nazwe bazy danych, usera i hasło. Czy powinienem coś jeszcze zmieniać w plikach czy wrzucać to wszystko na serwer?

RE: Przeniesienie bloga - ddww - 05-07-2013 09:59

Nie pamiętam jak to dokładnie jest na WP, ale jak nie będzie ci działała strona to przejrzyj plik wp-config.php

RE: Przeniesienie bloga - Vister81 - 05-07-2013 10:38

W takim razie musisz skopiować bazę danych, i zmienić na te same dane, co w wp-config.php, a następnie wrzucić ją na hosting.

Wtedy wszystko powinno działać bez najmniejszych problemów Wink

RE: Przeniesienie bloga - siwrus1231 - 05-07-2013 11:23

Kurde, przeniosłem to wszystko ale nie ma postów,stron ani mediów... W zasadzie nie ma nic, nawet szablonu nie ma...

RE: Przeniesienie bloga - Vister81 - 05-07-2013 12:14

Sprawdź passy w bazie danych i w plikach .php Wink

RE: Przeniesienie bloga - Rivias - 05-07-2013 12:17

Właściwie dlaczego chcą Ci usunąć domenę? Kupiłem własnie u nich i chciałbym tego uniknąć. Xpokerface

RE: Przeniesienie bloga - siwrus1231 - 05-07-2013 12:22

W ogóle dziwne, bo musiałem instalować bloga. Wydawało mi się, że wejdę i od razu będzie panel logowania...
Jakie konkretnie pliki muszę przeszukać? Wiesz może?

Co do pytania... Za to, że ktoś zgłosił moją domene...

RE: Przeniesienie bloga - ddww - 06-07-2013 07:19

Przenosisz wszystkie pliki na nowy serwer. Robisz eksport bazy danych, a później import na nowym hostingu. Posty, media, itd. trzymane są w bazie danych więc masz coś nie tak z bazą. Zmieniłeś dane do łączenia z bazą danych? Wszystko masz w wp-config.php, innych plików nie ruszaj.

RE: Przeniesienie bloga - siwrus1231 - 06-07-2013 08:44

No zmieniłem. 3 dane były do zmienienia, user, hasło i nazwa bazy dancyh. Potem władowałem to przez FTP na strone do [domains] [mojastrona] i wrzuciłem wszystko... Np. cPanel (folder) też wrzuciłem a nie wiem czy powinienem... Wrzucić tylko to co w public_html?