Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Youtube prawa autorskie - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195)
+--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228)
+--- Wątek: Youtube prawa autorskie (/Temat-Youtube-prawa-autorskie-72211)

Youtube prawa autorskie - MegaPp9 - 04-07-2013 21:13

Ostatnio mój filmik niszowy zdobył zacną popularność, zarobki wzrastają. Niestety, jest on skopiowany. Dzisiaj dostałem taką wiadomość od kogoś na YT: "
Copyright
Hello sir,

Your previously uploaded *** video is NOT yours. You have deliberately stolen it from my partner ***. We have spoken with Youtube as we are close with them and we have the right to sue you due to copyright. You are given 24 hours to remove this video or you will be dealt with accordingly. I am very sorry sir but you are not getting away with this smart move you have made. If not removed after 24 hours, we WILL cause a major complain and make sure it is removed and we WILL get in contact you and take down your channel. You can get sued for this such manner. This is the ORIGINAL link to this video ***.

Thank you and goodbye,
Jordan"

To że konto mi usuną to jestem pewien, ale czy mogą mi usunąć inne konta rejestrowane z mojego ip? I czy rzeczywiście mogę mieć jakieś nieprzyjemności w świetle prawa?

RE: Youtube prawa autorskie - amcin - 05-07-2013 08:27

Ja kiedyś wrzuciłem filmik Magdy Gessler która się przewraca. Jerk2 Ten filmik był nagrany ze strony tvn. W pięć dni miałem 800k wyświetleń i byłem na głównej kiedy osiągnąłem prawie milion, usunięto mi filmik i konto. Angry
Więc Ci usuną jedno konto nie wszystkiego z tego ip, bo ja oprócz tego miałem jeszcze jakieś 15 kont. Wink

RE: Youtube prawa autorskie - Magoru - 05-07-2013 11:54

Nie koniecznie muszą usunąć konto, możesz zostać oflagowany, albo np. nie będziesz mógł wrzucać filmów dłuższych niż ileś tam minut, ciężko jest przewidzieć decyzję YT.

Co jest pewne - twoja wina, kopiowanie czyichś filmów bez praw autorskich oraz czerpanie z tego zysku to łamanie praw autorskich opisane w prawie karnym(albo cywilnym bóg jeden wie).

Ale zejdźmy na ziemię, to internet - na twoim miejscu usunal bym film bo wtedy może nic nie wyjść z tego, albo możesz też się dogadać z tym gościem co Ci pisze że umieścisz jego stopkę w informacjach o filmie.