![]() |
Jak dodać własne logo? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Dział Tematyczny (/Forum-Dzial-Tematyczny-116) +---- Dział: Informatyka (/Forum-Informatyka-121) +---- Wątek: Jak dodać własne logo? (/Temat-Jak-dodac-wlasne-logo-71776) Strony: 1 2 |
Jak dodać własne logo? - makingmoney - 26-06-2013 23:48 Witam. Szukałem, próbowałem i nic z tego. W sieci jest masa poradników opisujących jak dodać własne logo, jednak jest tam to pokazane na konkretnych przykładach (skórkach) i nijak nie mogę tego zastosować na skórce na moim blogu. Mniej więcej wiem co mam wkleić, ale nie wiem, w które miejsce. Header (header.php) Kod: <?php Będę wdzięczny za pomoc. RE: Jak dodać własne logo? - daniel42na - 26-06-2013 23:50 W sensie logo wyświetlane na stronie głównej bloga? Najłatwiej chyba wejść przez ftp/menedżer plików na hosting i podmienić obrazek, jeśli nie masz takiej opcji w swoim theme. RE: Jak dodać własne logo? - makingmoney - 27-06-2013 00:23 Tak, ale co podmienić? Mam tam teraz tekst - nazwę strony a chcę obrazek ![]() Wiem, że trzeba wrzucić na hosting, ale chyba trzeba jeszcze wstawić ścieżkę na stronę? RE: Jak dodać własne logo? - Dennisek78 - 27-06-2013 00:27 logo pojawia się na stronie głównej, nie potrzebna jest osobna ścieżka dla samego logo RE: Jak dodać własne logo? - makingmoney - 27-06-2013 00:45 Do jakiego folderu mam wrzucić? Wrzuciłem praktycznie do każdego i jeszcze do folderów "images" ![]() Nic się nie dzieje. ![]() RE: Jak dodać własne logo? - Dennisek78 - 27-06-2013 01:16 najpierw przejdz do public html znajdz swoją domenę wejdz w themes wejdz w folder swojego theme i zobacz czy nie masz tam żadnego obrazka z nazwą "logo" RE: Jak dodać własne logo? - mr. nobody - 27-06-2013 09:48 @makingmoney U mnie w WP ścieżka do logo wygląda następująco: twojadomena.pl/wp-content/themes/TWOJ-AKTUALNIE-UZYWANY-THEME/images/logo.png Ważne jest, żebyś wrzucił to logo konkretnie do aktualnie używane theme, bo inaczej Ci się nie będzie wyświetlać. RE: Jak dodać własne logo? - makingmoney - 27-06-2013 10:16 Znalazłem te foldery, ale nie było w nich "logo". Było natomiast body.png, cover.png, minus.png, plus.png Wrzuciłem tam logo.png - nic się nie dzieje ![]() RE: Jak dodać własne logo? - mr. nobody - 27-06-2013 10:22 A możesz podać tutaj albo na priv adres bloga? Ciężko tak w ciemno coś zrobić. RE: Jak dodać własne logo? - makingmoney - 27-06-2013 10:40 ![]() |