Internet problem - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: Internet problem (/Temat-Internet-problem-7162) |
Internet problem - mateusz171294 - 15-05-2010 21:10 Elo Elo 3 2 0 Posiadam internet (jak my wszyscy xD) Prędkość internetu powinna wynosić 1.3 MB (netia) na speed testach szybkości są nstepujące 500-600 KB - gdy wyłaczony jest antywirus i zapota 300-400 KB - gdy jest sam antywirus 100-250 KB - gdy jest włączony antywirus i Zapora Speedtesty dobrze pokazują bo widocznie odczuwam zmniejszenie szybkości :/ Nie mam osobiście zamiaru płacić 59 zł za internet około 300 KB !! Co mam zrobić (jak wam się wydaje) Pozdro Mateusz RE: Internet problem - krystian__ - 16-05-2010 08:40 weź zadzwoń do nich albo coś,... w czym jest problem przedstaw całą sytuacje jak to wygląda...niech przyjada i zrobią z tym...klient nasz pan...jeśli nie zwiększą transferu do takiego jaki ma być to zrywasz umowe bo nie spełniaja warunków w niej zapisanych P.S no chyba że masz w umowie ze po jakimś tam czasie prędkość spada do takiej jaka masz aktualnie;p RE: Internet problem - adamsonm - 17-05-2010 16:42 prędkość podana przez operatora jest prędkością maksymalną. często jest niższa, ale jak jest o tyle niższa to skontaktuj się z dostawcą internetu i wyjaśnij problem RE: Internet problem - szulakaluble - 17-05-2010 18:36 Zależy to tez czy na umowie ma zapis "prędkość internetu DO 1MB np" Taki zapis wcale nie oznacza ze będziesz miał 1MB tylko do...0,5 np 0,8..itp 2 sprawa to nie wiem czy neta masz po kablu a jeśli tak to radziłbym się dowiedzieć czy twoje kable sa w stanie ruszyć więcej niz 6Mb (powtarzam (6Mb). A Jeśli jest to BSA to już w ogóle wątpię żeby ruszyło. |