Przeinstalowanie wordpress'a - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarządzanie stronami Internetowymi (/Forum-Zarzadzanie-stronami-Internetowymi-358) +--- Dział: Wordpress (/Forum-Wordpress-360) +--- Wątek: Przeinstalowanie wordpress'a (/Temat-Przeinstalowanie-wordpress-a-71480) |
Przeinstalowanie wordpress'a - Roku00 - 22-06-2013 09:03 Witam. Od kilku dni zauważyłem, że moja strona wysyła 1001 e-mail/dzień oraz ma obciążenia procesora do ponad 3%, gdzie limit wynosi 2%. Z Tą sprawą napisałem do supportu, dostałem odpowiedź i... Wychodzi na to, że mam wiele plików zainfekowanych i ktoś najprawdopodobniej próbował zmieniać uprawnienia dla nich. Mam takiego pytanko do was, chcę postawić od nowa wordpress'a, ale tak by były wszystkie posty i grafika. Ja bym tak to zrobił: 1. Zrobienie backup. 2. Skopiowanie wp-content na dysk. 3. Usunięcie całego skryptu. 4. Nowa instalacja. 5. Wgranie wp-content na serwer. 6. Zaimportowanie backupu. To wystarczy, czy coś jeszcze zgubiłem? Przykładowe pliki, które sa zainfekowane: wp-includes/images/smilies/index.php wp-content/plugins/google-sitemap-generator/lang/error.php Wychodzi na to, że i co niektóre pliki w wp-content są zainfekowane, czyli tylko folder "uploads" bym musiał skopiować i wszystkie pluginy wgrać na czysto od nowa. @ EDIT Usunałem zawartość public_html, wgrałem czystego wordpress'a zainstalowałem. Nawet nie musiałem przywracać backupa, wszystkie posty były. Teraz zajmuje się wrzucaniem grafiki na FTP. Zobaczymy czy pomoże. Wieczorem napisze jaki jest efekt. @ EDIT 2 Nic nie pomogło. Zużycie procesora już sięga 5.64%, limit 2%. RE: Przeinstalowanie wordpress'a - adaszet - 22-06-2013 23:40 Mam podobny problem, strona złapała jakiegoś wirusa i masowo wysyła spam, co powoduje zawieszanie hostingu. Daj znać, jak dojdziesz do rozwiązania Odp: Przeinstalowanie wordpress'a - Archiebald - 23-06-2013 00:46 Widocznie wszystkiego nie usunąłeś skoro treść została . Zresetuj hosting jak masz śmietnik ;)Może jakąś wtyczka to robi? stapatatalkowane |