Zmiana numeru imei U900 - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: Zmiana numeru imei U900 (/Temat-Zmiana-numeru-imei-U900-7092) |
Zmiana numeru imei U900 - Sony_st - 14-05-2010 13:40 Witam Czy wie ktoś jak można zmienić numer imei w telefonie? Poprzez USB. Proszę o poradnik jeśli ktoś się na tym zna. RE: Zmiana numeru imei U900 - joke16 - 14-05-2010 14:08 http://forum.gsmhosting.com/vbb/archive/t-553160.html Przetłumacz sobie może się dowiesz. RE: Zmiana numeru imei U900 - blackjoe - 14-05-2010 14:23 Imeiu nie zmienisz bo padne płyta główna a po drugie to jest nielegalne to coś takiego jak przebijanie numerów samochodu. Jeśli będziesz chciał zmienić imei to telefon padnie na amen i nie da się go już postawić. RE: Zmiana numeru imei U900 - Silek - 14-05-2010 14:44 Pierwsze słysze, żeby płyta główna padła po zmianie IMEI Możliwe, że za mało jeszcze wiem o komórkach Ale idąc Twoim rozumowaniem to jak przebije numery samochodu to padnie mi elektronika w aucie na amen ? Albo np. silnik ? Możesz przerobić IMEI w swoim telefonie, ale te wypisane na układzie byś musiał jakoś zmienić a to już nie będzie takie proste Do tego chyba musiałbyś mieć skrzynke serwisową bo kabelkiem USB niewiele zdziałasz a jak masz jakiś nowszy model komórki to już w ogóle zapomnij o zwykłym kabelku. Popytaj sie w zaufanym serwisie telefonów. Może tam Ci pomogą Pozdro RE: Zmiana numeru imei U900 - blackjoe - 14-05-2010 15:05 (14-05-2010 14:44)Silek napisał(a): Pierwsze słysze, żeby płyta główna padła po zmianie IMEI Możliwe, że za mało jeszcze wiem o komórkach Ale idąc Twoim rozumowaniem to jak przebije numery samochodu to padnie mi elektronika w aucie na amen ? Albo np. silnik ?Twój podpis wszystko tłumaczy(bez obrazy). http://pl.wikipedia.org/wiki/IMEI - IMEI (ang. International Mobile Equipment Identity) - indywidualny numer identyfikacyjny telefonu komórkowego GSM lub UMTS[1]. Można wyświetlić go w każdym telefonie po wybraniu sekwencji *#06#. Polski kodeks karny daje podstawy do ścigania osób zmieniających numery IMEI w telefonach komórkowych ma to ograniczyć plagę kradzieży telefonów komórkowych. Od 1 stycznia 2005 r. operatorzy telefonii komórkowej są zobowiązani do blokowania numerów IMEI , skradzionych telefonów komórkowych po zgłoszeniu kradzieży przez właściciela. Zablokowanie numeru IMEI, przypisanego do konkretnego aparatu telefonicznego, zapobiega dalszemu korzystaniu z tego urządzenia przy użyciu innej karty SIM. Tak więc na pewno kabelkiem USB tego nie da rady zrobić, no chyba że ma się toolboxa chociaż w to wątpię RE: Zmiana numeru imei U900 - Silek - 14-05-2010 18:18 Ale o czym Ty teraz do mnie mówisz ? Kopiujesz coś z internetu po to by mi wytłumaczyć co to jest IMEI ? Chcesz być mądrzejszy tak ? Kuźwa człowieku. Wklejasz mi to tutaj a sam potem niżej stwierdzasz, że przez USB zrobić się tego nie da. Sorry, ale to samo powiedziałem wyżej udzielając troszke szerszej wypowiedzi od Twojej . A z tym kodeksem to żeś wyjechał. Chłopak chce by mu pomóc i reszta niech Cie nie interesuje czy ten fon ma kradziony, znaleziony czy Bóg wie co jescze. Krótko powiem - nie pomagasz to sie nie odzywaj. Ps. Sądząc po Twoim avatarze chodzisz pewnie do gimnazjum a żarty o Chuck Norrisie u Was to chleb powszedni.(Bez obrazy). BTW Twój powyższy post jednak pokazał na jakim poziomie wiedzy stoisz RE: Zmiana numeru imei U900 - blackjoe - 14-05-2010 21:48 OK, OK, dobra, skończ już. Znawcą tematu nie jestem mówię tylko to co wiem (zmieniałem kiedyś imei w k550 i tel już nie wstał :s jakim cudem? Sam niewiem, może stary był? ) , a ty jesteś oczywiście lepszy i masz szerszy zakres wiedzy na ten temat i ogólnie sorki za to co napisałem bo teraz wiem że nic nie wiem i jestem debilem w twoich oczach bo onieśmieliłem się wtrącić swoje trzy grosze wiem także że nie chce się z tobą kłócić. Naprawdę szczerze przepraszam i dziękuje zarazem za to że mnie oświeciłeś. Mam nadzieje że przyjmiesz przeprosiny POZRAWIAM RE: Zmiana numeru imei U900 - Silek - 14-05-2010 23:07 Ale ja nawet nie zacząłem No widzisz. To, że Tobie padł od takiego zabiegu telefon to nie znaczy, że każdemu kto spróbuje zmienić sobie IMEI takie coś się stanie. Mogłeś o tym wspomnieć to nie byłoby wtedy problemu A tu Cię chyba zaskoczę bo nie uważam sie za kogoś lepszego w tym momencie. Może akurat w tym temacie coś kumam, ale nie wywyższam się przez to. Dla mnie jesteś w tym momencie osobą, która jest nieco niedoinformowana (nie debilem!!) i moim obowiązkiem teraz jest nauczyć Cię czegoś mądrego Ależ ja też nie zamierzam się kłócić z nikim Wręcz jest to teraz niewskazane bo nie ma powodu Jeśli ja czymś uraziłem to przepraszam. Ps. Przeprosiny przyjęte Ale serduszka to mi wysyłać nie musiałeś RE: Zmiana numeru imei U900 - blackjoe - 15-05-2010 08:59 Ciesze się okropnie |