Fizyka 2 LO :) - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Fizyka 2 LO :) (/Temat-Fizyka-2-LO-70890) |
Fizyka 2 LO :) - 0d0aaiie - 10-06-2013 16:46 Hej, może jest na tym forum ktoś kto umie to rozwiązać ? Za wszystkie zadania jestem skłonny podarować konto (poziom 30) w League of Legends, a przede wszystkim będziecie mieli moją wdzięczność + repuciora gratis. 1. Na siatkę dysfrakcyjną posiadajaca 250 rys na 1mm pada promien o dlugosci fali 700 nm. oblicz stala siatki, najwyzszy rzad widma oraz liczbe obserwowanych prazkow interferencyjnych. 2.Oblicz energie kinetyczna elektronu wybitego z powierzchni glinu, jezeli na ten metal pada promieniowanie o dlugosci fali Praca wyjscia dla glinu wynosi 4,08 eV. 3. Oblicz dlugosc fali w serii Lymana dla n=3. 4. Oblicz predkosc elektronu wybitego z powierzchni metalu, ktory moze byc zatrzymany napieciem hamujacym 3V. 5. Energia elektronu w octanie wodoru na pierwsiej arbicie wynosi -13,6eV. Oblicz energię jaka pochlonie elektron przy przejsciu z orbity drugiej na czwarta. mam nadzieje ze nie pomylilem jednostek RE: Fizyka 2 LO :) - 0d0aaiie - 10-06-2013 17:39 oferta wazna tylko dzisiaj RE: Fizyka 2 LO :) - 0d0aaiie - 11-06-2013 11:57 jednak jeszcze wazna @down nie chcialem go podbic w zadnym wypadku, nawet nie wiesz jak sie ucieszylem jak zobaczylem czyjas odpowiedz majac nadzieje ze z rozwiazaniami.. :E RE: Fizyka 2 LO :) - Roxi5017 - 11-06-2013 12:03 Temat podbijamy co 7 dni. Fizyka 2 LO :) - Coristo - 12-06-2013 21:46 Wątek został przeniesiony do kosza. Prawdopodobne przyczyny : 1. Temat jest niezgodny z regulaminem. 2. Podobny temat znajduje się już na forum. 3. Wątek nie jest już aktulany. 4. Autor prosił o jego przeniesienie. 5. Temat został wyczerpany bądź rozwiązany. Pozdrawiamy Administracja Forum. |