Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Czy da się zarobić na swojej stronie internetowej? - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabianie na blogach oraz własnych stronach internetowych (/Forum-Zarabianie-na-blogach-oraz-wlasnych-stronach-internetowych-281)
+--- Dział: Zarabianie na WWW - dyskusje, pytania i odpowiedzi (/Forum-Zarabianie-na-WWW-dyskusje-pytania-i-odpowiedzi-202)
+--- Wątek: Czy da się zarobić na swojej stronie internetowej? (/Temat-Czy-da-sie-zarobic-na-swojej-stronie-internetowej-70887)

Strony: 1 2 3

Czy da się zarobić na swojej stronie internetowej? - Bandaid - 10-06-2013 15:49

Witam. Otóż od kwietnia zarabiam na PPA udało mi się od tego czasu zarobić ponad 1000zł( w zasadzie to zarobiłem tyle przez ostatnie 2-3 tygodnie). W każdym razie mam już lekko dość PPA. Dodawanie po raz setny tych samych postów plus pisanie "This hack is really amazing, you won't regret that!" po raz setny nie sprawia mi już większej przyjemności. Dlatego chciałbym zrealizować swoje marzenie które od dawna za mną chodzi: stworzyć serwis internetowy z wiadomościami sportowymi a konkretnie o piłce nożnej. I tu moje pytanie: Czy wydając 1000-1500 zł można zrobić dobrą i profesjonalną stronę? I czy da się na tym zarobić czy to tylko marzenie ściętej głowy?

RE: Czy da się zarobić na swojej stronie internetowej? - milo - 10-06-2013 16:02

Zrobić to się da nawet za darmo, tylko chodzi o to aby w nią dobrze zainwestować, chodzi mi w reklame a konkretnie w pozycjonowanie. Jak dobrze wypozycjonujesz w googlach to będziesz miał stałe zyski.

RE: Czy da się zarobić na swojej stronie internetowej? - Bandaid - 11-06-2013 18:58

Z pozycjonowaniem sobie poradzę Smile Pytanie czy takie coś ma w ogóle szanse zarobienia jakichś pieniędzy.

RE: Czy da się zarobić na swojej stronie internetowej? - surfer0700 - 11-06-2013 19:17

Na wstępie radzę Ci przeanalizować konkurencję. Bo serwisów sportowych z wiadomościami o piłce nożnej jest cała masa. Zadaj sobie pytanie, co Ty możesz zaoferować czego nie oferuje konkurencja.

RE: Czy da się zarobić na swojej stronie internetowej? - malpa2 - 11-06-2013 19:24

Dokładnie.. ciężko się w tym wybić.. sam nie wiem co bym chciał czytać czy oglądać o piłce ponad to co jest dostępne.. Ale myśl, może wpadniesz na taką "niszę" Wink

RE: Czy da się zarobić na swojej stronie internetowej? - Bandaid - 11-06-2013 20:11

A jeśli mi się uda to ile potrzebowałbym mniej więcej wejść żeby zarabiać niezłe pieniądze( czyli kilkaset złotych na miesiąc)? Wiem, że to nieco dziecinne, zależące od wielu zmiennych pytanie ale po prostu nie wiem czy zacząć się w to "bawić".

RE: Czy da się zarobić na swojej stronie internetowej? - xplus - 11-06-2013 20:19

Jezeli zrobisz to z pasja i bedziesz miał dużo odwiedzin masz szanse zarobić na reklamach

RE: Czy da się zarobić na swojej stronie internetowej? - surfer0700 - 11-06-2013 20:30

(11-06-2013 20:11)Bandaid napisał(a):  A jeśli mi się uda to ile potrzebowałbym mniej więcej wejść żeby zarabiać niezłe pieniądze( czyli kilkaset złotych na miesiąc)? Wiem, że to nieco dziecinne, zależące od wielu zmiennych pytanie ale po prostu nie wiem czy zacząć się w to "bawić".

Jeżeli chciałbyś zarabiać na Google AdSense to sporo.
Sam prowadzę teraz prostego bloga, średnio mam 400-600 UU i na AdSense zarabiam średnio 5-6 dolarów miesięcznie z JEDNEJ reklamy. Czyli na polskie jakieś 20 - 25 złotych. Oczywiście to też zależy od targetu, treści reklam, zainteresowania tymi reklamami, ich umiejscowieniem itd.
Możesz spróbować w SeoPilot, ponoć "szacują" miesięczną stawkę z góry zaraz po analizie strony. Ale wcześniej niż 1000-3000 UU dziennie to chyba nie ma po co się zgłaszać.

RE: Czy da się zarobić na swojej stronie internetowej? - milo - 11-06-2013 20:36

Nikt Ci nie jest w stanie odpowiedzieć na takie pytanie, ponieważ to wszystko zależy od wielu czynników (poczynając od stopnia wypozycjonowania, wysokość ruchu CPM, CPC przez Adtaily i kończąc na innych różnego typu form zarobku)

RE: Czy da się zarobić na swojej stronie internetowej? - Admin - 13-06-2013 10:46

(11-06-2013 18:58)Bandaid napisał(a):  Z pozycjonowaniem sobie poradzę Smile

Nie mów chop, chyba że masz na myśli frazy typu "piłka nożna w Grabnikach".
Przerabiałem temat pozycjonowania sportowych domen i wcale nie jest tak lekko, przy natłoku konkurencyjnych domen jakie już istnieją.
Jeśli planujesz zrobić stronę tylko po to by na niej zarobić to nie wróżę sukcesów...