Problem z własnym serwerem - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Minecraft (/Forum-Minecraft-270) +--- Wątek: Problem z własnym serwerem (/Temat-Problem-z-wlasnym-serwerem-70669) |
Problem z własnym serwerem - Knight97 - 06-06-2013 18:30 Siemka. Pomógłbyś może troszkę przy Minecrafcie? Chciałem otworzyć malutki serwer. Mam router ZTE ZXV10 W300. Tak wygląda u mnie panel routera - z ustawionym portem dla minecrafta Ustawionego mam plik konfinguracyjny serwera minecraft: Kod: #Minecraft server properties Próbowałem wejść z kompa-serwera na ip: 192.168.1.1 192.168.1.1:25565 Czy jest jakaś szansa na działanie bez hamachi? Ps. Używam paczki serwerowej MC 1.5.2 BloomPlaying Skyblock v1.2 RE: Problem z własnym serwerem - 0d0aaiie - 06-06-2013 22:11 wejdz w start>wpisz cmd> w okienku wpisz ipconfig. poszukaj ipv4 i wklej je do server-ip= w pliku konfiguracyjnym. sprobuj sie zalogowac jak dziala to daj ip jakiemus koledze i tak sprawdzisz czy mozesz dzialac bez hamachi. z reszta kto teraz uzywa hamachi tego sie kiedys uzywalo do tibii jak dzieci nie umialy portow w routerze otworzyc, teraz na internecie jest milion poradnikow. Jesli kolega sie nie polaczy prawdopodobnie masz zablokowany port minecrafta RE: Problem z własnym serwerem - Knight97 - 07-06-2013 15:28 Hmm... faktycznie miałem zablokowane porty A udało się mi wejść - serwer zajął ip z 2 na końcu, a ja testowałem tylko IP laptopa RE: Problem z własnym serwerem - Patrykyyx - 18-03-2014 18:06 Odblokuj porty RE: Problem z własnym serwerem - ISeiq - 29-03-2014 21:02 Nie odblokuj - tylko PRZEKIERUJ! To są 2 różne rzeczy, a wszyscy myślą czy to czy nie .. to jest to samo D: Przy okazji ... Po co ustawiłeś taką wielkość ( max. ) świata i ilość graczy? Te obydwa algorytmy będą ci zjadały komputer jak pączek D: Rada: Ustaw "spawn-protection" na 0 ( Wtedy nikt nie będzie Ciebie prosił o funkcję administratora (op) ( i będziesz spał spokojnie ) |