AdSense czy sieć afilacyjna? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Programy Partnerskie oraz Programy Afiliacyjne (/Forum-Programy-Partnerskie-oraz-Programy-Afiliacyjne-354) +--- Dział: Programy partnerskie, sieci afiliacyjne oraz systemy reklamowe (/Forum-Programy-partnerskie-sieci-afiliacyjne-oraz-systemy-reklamowe-92) +--- Wątek: AdSense czy sieć afilacyjna? (/Temat-AdSense-czy-siec-afilacyjna-70621) Strony: 1 2 |
AdSense czy sieć afilacyjna? - canMoon - 05-06-2013 21:01 Witajcie, jak w temacie mam pytanko, na czym się lepiej zarabia? Na AdSense czy sieci afilacyjnej. Jeśli na sieci, to jaką polecacie? RE: AdSense czy sieć afilacyjna? - Admin - 05-06-2013 21:45 Jesli chodzi o stawki za cpc czyli za kliki to zdecydowanie adsense, jednak sporo zalezy od tematyki jesli jest ona dosyc nietypowa i adsense nie bedzie mialo tematycznie powiazanych reklam to wrzuci najtansze gdzie klik moze byc wart tylko kilka centow. Najbardziej platne tematyki to medycyna, prawo i biznes. RE: AdSense czy sieć afilacyjna? - canMoon - 06-06-2013 14:28 a gry, filmy, gotowanie i programowanie? RE: AdSense czy sieć afilacyjna? - venzer - 06-06-2013 14:52 Nikt ci nie poda konkretnych stawek cennik ustala Adsense dobierając konkretną reklamę pod tematykę twojej strony. Jedynym rozwiązaniem jest testowanie RE: AdSense czy sieć afilacyjna? - bolo9797 - 06-06-2013 14:58 A czy dobrym pomyslem jest zrobic cos takiego na strone ze jak nasz gosc kliknie w byle co na stronie to kliknie nam w dany baner?? Za cos takiego ban nie poleci?? RE: AdSense czy sieć afilacyjna? - Dennisek78 - 06-06-2013 15:05 poleci. RE: AdSense czy sieć afilacyjna? - malwinski - 10-06-2013 23:06 Dają bana czasem za nic i konto leci trzeba uważać na nich RE: AdSense czy sieć afilacyjna? - mclain - 05-09-2013 12:21 (05-06-2013 21:45)Admin napisał(a): Jesli chodzi o stawki za cpc czyli za kliki to zdecydowanie adsense, jednak sporo zalezy od tematyki jesli jest ona dosyc nietypowa i adsense nie bedzie mialo tematycznie powiazanych reklam to wrzuci najtansze gdzie klik moze byc wart tylko kilka centow. Najbardziej platne tematyki to medycyna, prawo i biznes. No to ja będę musiał podważyć autorytet admina Moim zdaniem najlepsze branże to zdecydowanie ubezpieczenia i kredyty. Rekord za frazę z ubezpieczenia związane z Anglią, miałem 5 euro, to ciężko w większości pp tyle zarobić. Średnio od 1 - 4 eurasów za frazy. Podobnie jest z branżą kredytową, ale jest tak cholernie duża konkurencja, że naprawdę nie ma co oszczędzać na kontencie, bo na preclach nie zarobisz. - - - - Malwinski, za nic to chyba nie dają. Mam na jednym adsense a z 40 stron o różnej tematyce, jakość też różna, ale trzymam się podstawowych zasad, które brzmią: - nie klikać we własne reklamy, - nie prosić znajomych o klikanie, - nie sugerować klikania (w stylu: wiecie jak się odwdzięczyć za ten poradnik... zainteresujcie się reklamą na tym forum), - dawać nagłówki nad reklamami (małe bo małe, ale żeby były), - stosować regulaminy stron i info o cookie, - nie kombinować z żadnymi autoklikerami i innymi badziewiami. Google jest TAK cholernie sprytny, że nie ma co kombinować, bo z nim się na pewno nie wygra. - - - - - Jeśli chodzi o PP, to mam na to fajną strategię. Mam jedną stronę z której praktycznie zrobiłem sklep oparty o PP. Jest podstrona opisująca produkt, zrobione w formie wyciskacza, reklamujące zalety danej rzeczy i na końcu klik z moim refem do PP. Strona z miesiąca na miesiąc przynosi okrąglejsze sumki. RE: AdSense czy sieć afilacyjna? - hertia - 05-09-2013 16:19 Z adsensem jest tak że bany lecą czasami za nic;p trzeba uważnie czytać regulamin teraz nie zakłada się konta jak kiedyś tylko oni muszą cie zaakceptować? Przynajmniej ja tak miałem RE: AdSense czy sieć afilacyjna? - mclain - 09-09-2013 21:46 (05-09-2013 16:19)hertia napisał(a): Z adsensem jest tak że bany lecą czasami za nic;p trzeba uważnie czytać regulamin teraz nie zakłada się konta jak kiedyś tylko oni muszą cie zaakceptować? Przynajmniej ja tak miałem A ja podkreślam, że za nic / za darmo to teraz nic nie ma i konta Ci za nic nie wywalą Ja mam konto 3 lata i różnie bywało, ale nie kombinowałem i nie miałem nawet żadnych ostrzeżeń. Pomyślmy logicznie: Po co Google miałoby usuwać nasze konto? Żeby nie wypłacić nam tych marnych kilkudziesięciu eurasów? Przecież to bez sensu, bo usuną jedno, drugie, setne, dziesięciotysięczne konto, opinia na ich temat się popsuje i wydawcy przestaną się tym interesować, a przecież Googlas na tym zarabia i to całkiem nieźle. |