Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Visual Basic 2 textboxy - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Uploading (/Forum-Uploading-282)
+--- Dział: Dyskusja o Uploadzie (/Forum-Dyskusja-o-Uploadzie-286)
+--- Wątek: Visual Basic 2 textboxy (/Temat-Visual-Basic-2-textboxy-70553)



Visual Basic 2 textboxy - Jojo693 - 04-06-2013 19:01

Hejka ! Mam taki problem, że chce zrobić apke z 2 textboxami i gdy pasek dojdzie do konca to w obu texbtoxach pokaze sie jakiś przezemnie wpisany tekst tylko jak to zrobic ? coś ala generator kont do brazzers gdzie mamy login i hasło Big Grin

mam taki kod http://scr.hu/0kwu/15a47
ale nie działa :<


RE: Visual Basic 2 textboxy - bolo9797 - 04-06-2013 19:07

Msgbox Smile
link do kodu nie dziala :/


RE: Visual Basic 2 textboxy - Jojo693 - 04-06-2013 19:37

(04-06-2013 19:07)bolo9797 napisał(a):  Msgbox Smile
link do kodu nie dziala :/

działa ten link co dałem Tongue


RE: Visual Basic 2 textboxy - yazir - 04-06-2013 19:49

Coś chyba próbujesz przekombinować Xpokerface
Co dokładnie ma się dziać?
Nie wystarczy coś takiego?

Kod:
Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick
        ProgressBar1.Increment(1)
        If ProgressBar1.Value = ProgressBar1.Maximum Then
            Timer1.Stop()
            Dim key As Integer
            key = (Rnd() * 3)
            TextBox1.Text = "a"
            TextBox2.Text = key
        End If
    End Sub



RE: Visual Basic 2 textboxy - Jojo693 - 04-06-2013 20:10

(04-06-2013 19:49)yazir napisał(a):  Coś chyba próbujesz przekombinować Xpokerface
Co dokładnie ma się dziać?
Nie wystarczy coś takiego?

Kod:
Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick
        ProgressBar1.Increment(1)
        If ProgressBar1.Value = ProgressBar1.Maximum Then
            Timer1.Stop()
            Dim key As Integer
            key = (Rnd() * 3)
            TextBox1.Text = "a"
            TextBox2.Text = key
        End If
    End Sub

omg errory wyskakuja Big Grin tak wyglada teraz mój cały kod na którym operuje :
Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick
ProgressBar1.Increment(1)
If ProgressBar1.Value = ProgressBar1.Maximum Then
Timer1.Stop()
Dim key As Integer
key = (Rnd() * 3)
Select Case key
Case 1:
TextBox1.Text = "aaa"
TextBox2.Text = "bbb"
End Select
MessageBox.Show("Success")
Else
If ProgressBar1.Value = 1 Then
Label7.Text = "Loading.."
End If
If ProgressBar1.Value = 35 Then
Label7.Text = "Generator loaded!"
End If
If ProgressBar1.Value = 55 Then
Label7.Text = "Searching working account"
End If
If ProgressBar1.Value = 85 Then
Label7.Text = "Working Account found!"
End If
If ProgressBar1.Value = 95 Then
Label7.Text = "Success!"
End If
End If
End Sub
End Class

no i dupa Tongue a jak wkleje kodo d Cb yazir to mam error statement cośtam Tongue ogólnie ja operuja na poradniku rocknkdruga i wklejam gotowce bo mi więcej nie potrzeba, tylko tutaj mam problem Tongue

a no ma się dziać jak tkai generator kont do brazzers czyli : klikamy button i leci progressbar ktory informuje co się dzieje typu "loading" "searching" i jak pasek dojdzie do konca to w textbox1 pokazuje sie login a w textbox2 pokazuje się hasło Smile


RE: Visual Basic 2 textboxy - ceha_wb - 04-06-2013 20:41

ProgressBar1.Increment(1)
If ProgressBar1.Value = ProgressBar1.Maximum Then
Timer1.Stop()
Dim key As Integer
key = (Rnd() * 3)
TextBox1.Text = "aaa"
TextBox2.Text = "bbb"
MessageBox.Show("Success")
Else
If ProgressBar1.Value = 1 Then
Label7.Text = "Loading.."
End If
If ProgressBar1.Value = 35 Then
Label7.Text = "Generator loaded!"
End If
If ProgressBar1.Value = 55 Then
Label7.Text = "Searching working account"
End If
If ProgressBar1.Value = 85 Then
Label7.Text = "Working Account found!"
End If
If ProgressBar1.Value = 95 Then
Label7.Text = "Success!"
End If
End If
End Sub
End Class


Teraz powinno działaćSmile


RE: Visual Basic 2 textboxy - Jojo693 - 04-06-2013 21:11

(04-06-2013 20:41)ceha_wb napisał(a):  ProgressBar1.Increment(1)
If ProgressBar1.Value = ProgressBar1.Maximum Then
Timer1.Stop()
Dim key As Integer
key = (Rnd() * 3)
TextBox1.Text = "aaa"
TextBox2.Text = "bbb"
MessageBox.Show("Success")
Else
If ProgressBar1.Value = 1 Then
Label7.Text = "Loading.."
End If
If ProgressBar1.Value = 35 Then
Label7.Text = "Generator loaded!"
End If
If ProgressBar1.Value = 55 Then
Label7.Text = "Searching working account"
End If
If ProgressBar1.Value = 85 Then
Label7.Text = "Working Account found!"
End If
If ProgressBar1.Value = 95 Then
Label7.Text = "Success!"
End If
End If
End Sub
End Class


Teraz powinno działaćSmile

o super działa Big Grin a jeśli chciałbym dodać więcej tekstów do textbox1 i textbox2 to jak ten kod zmodyfikować ? że jak klikam w generate to mam w login aaa i w password bbb i jak klikam nastepny raz to kolejno mam ccc i ddd Tongue


RE: Visual Basic 2 textboxy - ceha_wb - 05-06-2013 17:47

ProgressBar1.Increment(1)
If ProgressBar1.Value = ProgressBar1.Maximum Then
Timer1.Stop()
Dim key As Integer
key = (Rnd() * 4)
Select Case key
Case 1
TextBox1.Text = "aaa"
TextBox2.Text = "bbb"
Case 2
TextBox1.Text = "ccc"
TextBox2.Text = "ddd"
Case 3
TextBox1.Text = "eee"
TextBox2.Text = "fff"
Case 4
TextBox1.Text = "ggg"
TextBox2.Text = "hhh"
End Select
MessageBox.Show("Success")
Else
If ProgressBar1.Value = 1 Then
Label7.Text = "Loading.."
End If
If ProgressBar1.Value = 35 Then
Label7.Text = "Generator loaded!"
End If
If ProgressBar1.Value = 55 Then
Label7.Text = "Searching working account"
End If
If ProgressBar1.Value = 85 Then
Label7.Text = "Working Account found!"
End If
If ProgressBar1.Value = 95 Then
Label7.Text = "Success!"
End If
End If



Jeżeli będziesz chciał dodać więcej kodów wpisujesz po prostu Case 5 itd ale musisz pamiętać,że wtedy musisz zmienić cyferkę w tym wierszu "key = (Rnd() * 4) "