Jak rozkręcić forum? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie na blogach oraz własnych stronach internetowych (/Forum-Zarabianie-na-blogach-oraz-wlasnych-stronach-internetowych-281) +--- Dział: Zarabianie na WWW - dyskusje, pytania i odpowiedzi (/Forum-Zarabianie-na-WWW-dyskusje-pytania-i-odpowiedzi-202) +--- Wątek: Jak rozkręcić forum? (/Temat-Jak-rozkrecic-forum-70326) Strony: 1 2 |
Jak rozkręcić forum? - szufliko - 31-05-2013 19:38 Tak jak w temacie. Jak na razie próbowałem przez portale społecznościowe. Są jeszcze jakies sposoby. RE: Jak rozkręcić forum? - surfer0700 - 31-05-2013 19:41 1. Na początek możesz zakupić sobie sztuczne posty, co i google inaczej spojrzy na Twoją stronę jak i nowi userzy, którzy będą mieli na co odpowiadać. 2. FanPage - Reklama Facebook 3. Wymiana banerami / buttonami RE: Jak rozkręcić forum? - marcel_kk - 31-05-2013 19:42 Możesz wynająć kilku chętnych do zakładania tematów i pisania postów, tylko wszystko zależy jakie to jest forum i czy trafisz w gusta internautów. RE: Jak rozkręcić forum? - szufliko - 31-05-2013 19:44 AhA. Powiedzmy że mam kilku userów to ile mi postów potrzeba? RE: Jak rozkręcić forum? - Admin - 31-05-2013 19:46 Twoje pytanie jest nie na miejscu, ilość postów nie ma najmniejszego znaczenia, jeśli nie zachęcisz ludzi do jego odwiedzania to i tak nikt pisać nie będzie. Twoja wiedza w zakresie tego czym chcesz się zajmować musi być większa niż przeciętnego użytkownika... RE: Jak rozkręcić forum? - marcel_kk - 31-05-2013 19:47 (31-05-2013 19:44)szufliko napisał(a): AhA. Powiedzmy że mam kilku userów to ile mi postów potrzeba? Tak jak pisałem wcześniej, wszysto zależne od tematu, może 100 a może 1000, będą tematy z sensem zakładane to użytkownicy będą pisać posty i na nie odpowiadać. RE: Jak rozkręcić forum? - surfer0700 - 31-05-2013 19:59 Czasami nowe fora organizują akcje "kasa za posty" i oferują swoim użytkownikom pieniądze za pisanie postów i tematów. Wtedy forum zapełnia się błyskawicznie, jednak należy liczyć się z tym że wartość merytoryczna takich postów i tematów zdecydowanie jest niższaaa... RE: Jak rozkręcić forum? - Admin - 31-05-2013 20:03 (31-05-2013 19:59)surfer0700 napisał(a): Czasami nowe fora organizują akcje "kasa za posty" i oferują swoim użytkownikom pieniądze za pisanie postów i tematów. Wtedy forum zapełnia się błyskawicznie, jednak należy liczyć się z tym że wartość merytoryczna takich postów i tematów zdecydowanie jest niższaaa... Nie są to zbyt dobre pomysły, przeważnie takie fora to jeden wielki śmietnik gdzie każdy pisze co popadnie, nie zważając na jakość postów. RE: Jak rozkręcić forum? - Szablon4sell - 31-05-2013 20:57 1. Wymiana banerami/butonnami 2. Wykupienie reklam 3. FanPage 4. Kanał Youtube 5. Sztuczny ruch / posty 6. Konkursy (pewne forum nie będę podawał nazwy, zorganizowało konkurs, za każdą reklamę ich forum, użytkownik dostaje 5$ voucher bet-at-home, a najlepsze jest w tym to że te vouchery dostaje za darmo, teraz mają 200+ nowych użytkowników dziennie + bardzo duża reklama dla nich, więc wniosek jest taki że konkursy też dają bardzo dużą reklame) 7. Pisanie postów na innch forach. 8. Wykupywanie sygnaturek na forach u innych użytkowników. Jest wiele więcej sposobów napisałem tylko kilka, wszystko zależy od tego ile poświęcisz czasu, temu co robisz, taki będzie efekt, trzymam kciuki. RE: Jak rozkręcić forum? - surfer0700 - 31-05-2013 22:02 (31-05-2013 20:03)Admin napisał(a):(31-05-2013 19:59)surfer0700 napisał(a): Czasami nowe fora organizują akcje "kasa za posty" i oferują swoim użytkownikom pieniądze za pisanie postów i tematów. Wtedy forum zapełnia się błyskawicznie, jednak należy liczyć się z tym że wartość merytoryczna takich postów i tematów zdecydowanie jest niższaaa... Jeżeli nikt tego nie kontroluje to na pewno jest to jeden wielki śmietnik, ale zdarzają się też perełki, sam znam kilka i sam na kilku pisałem. Da się to utrzymać, ale nie ukrywam że potrzeba sporo pracy. |