Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Wysylanie maili... - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Dział Tematyczny (/Forum-Dzial-Tematyczny-116)
+---- Dział: Informatyka (/Forum-Informatyka-121)
+---- Wątek: Wysylanie maili... (/Temat-Wysylanie-maili-69559)

Wysylanie maili... - djmurek - 17-05-2013 21:09

Witam. Chcialbym wkleic na stronę formularz (imie, nazwisko, email).
Gdy uzytkownik wpisze te dane i nacisnie wyslij, dostanie automatycznie wygenerowanego przeze mnie maila (na adres podany w formularzu).

Próbowałem już freebota, ale nie podoba mi się kilka opcji...
A moze jest jakis kod na stronę żeby zrobić takie cudo Smile?

Proszę o pomoc Smile

RE: Wysylanie maili... - surfer0700 - 17-05-2013 21:13

Mam gdzieś coś takiego stworzonego we flashu. Mógłbym to odpowiednio zmodyfikować zarówno graficznie jak i 'kodicznie' (w kodzie Tongue ). Chyba że wolisz coś normalnego - na pewno w sieci jest kilka skryptów.

RE: Wysylanie maili... - djmurek - 17-05-2013 21:16

własnie szukam w sieci, ale nie wiem pod jakim haslem to wpisywać.. Caly czas wyskakuje mi to czego nie chce Tongue
Mam na stronie html5. Jest mi to obojetne czy to bedzie kod na stronę, czy osobny program na innej stronie. Ważne jest to, zeby działał Smile

RE: Wysylanie maili... - surfer0700 - 17-05-2013 21:19

Ten formularz:

http://itporady.pl/html-css/prosty-formularz-kontaktowy-w-php/

Można byłoby edytować i zamiast:
Cytat:Jeśli natomiast wszystko pójdzie zgodnie z planem, tj. dane wprowadzone przez użytkownika przejdą pomyślnie walidację i zostaną wysłane - to informujemy o wysłaniu wiadomości. Zaistnieć może również sytuacja, w której użytkownik nie wypełni wszystkich pól formularza, wówczas informujemy go o tym fakcie.
(tego komunikatu)

Wstawić kod który odpowiadałby za wysłanie wiadomości do nadawcy.

RE: Wysylanie maili... - djmurek - 17-05-2013 21:27

Tak. Wlasnie chodzi mi o cos takiego, tylko bez pola tekst. Chcę samo imię, nazwisko i adres email.

po tym jak uzytkownik da wyslij, to przychodzi mu z automatu na maila wiadomosc napisana przeze mnie.

Czyli ten kod na tej stronie da sie przerobic?

RE: Wysylanie maili... - surfer0700 - 17-05-2013 21:31

Da się. Czy Tobie nie chodzi przypadkiem o jakiegoś autosendera?

RE: Wysylanie maili... - djmurek - 17-05-2013 21:45

Probowalem freebota, ale nie bylo mozliwosci (albo nie widzialem...) edycji wiadomosci przychodzacej do klienta.
Chodzi mi tylko o wyslanie do klienta jednej jedynej wiadomosci od razu po zapisaniu sie na mojej stronie. (tej samej wiadomosci do wszystkich oczywiscie)

Sciagnalem plik php, otworzylem w chrome, wypelnilem formularz i nie dostalem maila zadnego z potwierdzeniem :/

Moze ten kod bedzie lepszy?
http://itporady.pl/html-css/weryfikacja-adresu-e-mail/