Hosting plików na wlasnym blogu - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarządzanie stronami Internetowymi (/Forum-Zarzadzanie-stronami-Internetowymi-358) +--- Dział: Hostingi i Serwery (/Forum-Hostingi-i-Serwery-359) +--- Wątek: Hosting plików na wlasnym blogu (/Temat-Hosting-plikow-na-wlasnym-blogu-69499) |
Hosting plików na wlasnym blogu - venzer - 16-05-2013 17:49 Witam. Chciałbym na blogu ( blogspot.com) stworzyć coś w rodzaju hostingu do pobierania małych plików. W praktyce miało by to wyglądać tak: po kliknięciu w dany adres WWW (z mojego bloga) wyskoczy typowe okienko "zapisz plik" i następuje ściąganie danego pliku. czy coś takiego jest do zrobienia ? jeżeli tak to proszę o wskazówki. RE: Hosting plików na wlasnym blogu - pawel040 - 16-05-2013 17:56 Tak możesz coś takiego zrobić ale Twoje pliku muszą być przechowywane na zewnętrznym serwerze. Blogsport hostuje tylko Twój blog. RE: Hosting plików na wlasnym blogu - venzer - 16-05-2013 18:35 Ok rozumiem. Znalazłem alternatywę która w pełni mnie zadowala Dropbox.com (może komuś się przyda) |