![]() |
Założenie forum, opinie - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie na blogach oraz własnych stronach internetowych (/Forum-Zarabianie-na-blogach-oraz-wlasnych-stronach-internetowych-281) +--- Dział: Zarabianie na WWW - dyskusje, pytania i odpowiedzi (/Forum-Zarabianie-na-WWW-dyskusje-pytania-i-odpowiedzi-202) +--- Wątek: Założenie forum, opinie (/Temat-Zalozenie-forum-opinie-68695) |
Założenie forum, opinie - Vister81 - 01-05-2013 19:52 Witajcie ![]() Na początku od razu chcę zaznaczyć, że cały temat nie ma żadnej formy reklamowej ![]() Otóż pomysł jest taki, że założyłbym forum. Nie żadne konkurencyjne/podobne z zarabiam, etc. Czysto ogólne forum z nastawieniem na tematykę komputerową. Domena .pl to nie problem, hosting też się jakiś znajdzie. Teraz przychodzi na myśl pytanie - jak zacząć, czy wypali, i czy w ogóle jest sens. Dodam, że nie raz posiadałem już wiele for, jednak było to dobre kilka lat temu, w dodatku na darmowych stronach pokroju fora.pl :] Teraz chciałbym założyć coś pół-profesjonalnego, bez żadnego nastawienia na dochód. Na koniec - jeśli sam fakt by wypalił, to na pewno musiałbym znaleźć odpowiednią ekipę ![]() Z góry dzięki za odpowiedź! Jeśli temat nieregulaminowy, proszę zamknąć RE: Założenie forum, opinie - Admin - 01-05-2013 19:58 Na początek zadaj sobie podstawowe pytanie - czy tematyka forum płynie w twoich żyłach i jest to twoja pasja, jeśli nie to bardzo trudno będzie Ci je wybić nawet przy inwestowaniu w nie. Jeśli jesteś przekonany że wiedza jaką posiadasz pozwoli Ci rozwiązać problemy z jakich użytkownicy boryjaką się na takowych forach to możesz rozważyć inwestycje, serwer i domena to żadne koszty, na pewno znacznie więcej musiałbyś wydać na pozycjonowanie (jeśli nie masz własnego zaplecza), by w ogóle zaistnieć. Tematyka którą wybrałeś jest bardzo mocno oblegana, więc wybicie się w tym temacie może być naprawdę trudne. Nie mam jednak zamiaru Cie zniechęcić, spróbuj, skoro prowadziłeś już kilka for więc jakieś doświadczenie już musisz mieć ![]() RE: Założenie forum, opinie - Vister81 - 01-05-2013 20:03 Powiem tak - można uznać mnie już za jako-takiego specjalistę w dziedzinie komputerowej, ot Hardware. Pozycjonowanie to rzecz wiadoma. Na pewno musiałbym wydać sporo gotówki, jeśli chciałbym być na dobrej pozycji. Jednak jak wiadomo - wartościowa treść sama przyciąga klientów. Sprawa trzecia, czyli tematyka - owszem, mamy naprawdę masę takich portali/for (w dodatku wiele działa jako rozbudowany Serwis & Forum, ot Benchmark), jednak komputery są naprawdę moją pasją, i raczej nie widzę siebie jako "administratora" forum o kucykach ![]() Dzięki za odpowiedź! RE: Założenie forum, opinie - masterinho - 22-07-2013 14:47 Może lepiej założyć bloga/serwis i dodatkowo do tego forum? łatwiej będzie się pozycjonować wtedy. Samo forum ciężko pozycjonować, szczególnie na początku. |