Przeniesienie z darmowego hostingu na płatny - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Uploading (/Forum-Uploading-282) +--- Dział: Dyskusja o Uploadzie (/Forum-Dyskusja-o-Uploadzie-286) +--- Wątek: Przeniesienie z darmowego hostingu na płatny (/Temat-Przeniesienie-z-darmowego-hostingu-na-platny-68260) Strony: 1 2 |
Przeniesienie z darmowego hostingu na płatny - Wader - 23-04-2013 17:26 Cześć Chciałbym się przenieść z darmowego hostingu hostinger na lepszy, płatny, lecz niestety takie zabawy są trochę dla mnie nowością. Co mam zrobić, aby przenieść całego wordpressa? Próbowałem skopiować wszystko z FTP darmowego na płatny, lecz za bardzo to nic nie dało. Strona nawet nie chciała się załadować. RE: Przeniesienie z darmowego hostingu na płatny - m4rcin93 - 23-04-2013 17:40 Wejdź w swój cPanel, tam poszukaj PhpMyAdmin. Znajdź Eksportuj i wyeksportuj swoją bazę na swojego kompa. Potem na nowym hostingu też wejść w cPanel a potem w PhpMyAdmin. Następnie Import i z importuj tą starą bazę. Pliki z WP mogą być te same co na starym hoście albo nowe, jak wolisz. RE: Przeniesienie z darmowego hostingu na płatny - Wader - 23-04-2013 17:56 Wielkie dzięki, przeniosłem, lecz mam jeszcze malutki problem. Mam błąd połączenia z bazą danych; pewnie trzeba gdzieś zmienić dane tej mojej bazy w ftp, tylko gdzie? Podpowie ktoś? RE: Przeniesienie z darmowego hostingu na płatny - m4rcin93 - 23-04-2013 17:58 Połącz się z FTP na nowym hoście. Wejdź do folderu z Wordpressem. Znajdź plik "Config.php". Otwórz go i zedytuj nazwę bazy,login i hasło usera nowego hosta. RE: Przeniesienie z darmowego hostingu na płatny - Wader - 23-04-2013 18:07 W config.php, nie było gdzie i znalazłem coś podobnego i okazało się tym dobrym (wp-config.php) Jeszcze raz, wielkie dzięki. RE: Przeniesienie z darmowego hostingu na płatny - Wader - 23-04-2013 18:11 A jak jest z domenami? Chciałbym kupić w ut.pl, lecz nie wiem czy podawać swoje prawdziwe dane? Będę musiał potem przedłużać? Będą wysyłać jakąś korespondencję? Cokolwiek? @edit Dodam, że nie mam 18 lat. RE: Przeniesienie z darmowego hostingu na płatny - m4rcin93 - 23-04-2013 18:28 No właśnie o ten plik mi chodziło, o wp-config.php Nic nie wysyłają takie strony, ale dane trzeba prawdziwe, bo chyba wiesz czym to grozi. Jeśli będziesz chciał przedłużyć, to sobie przedłużysz, to już od Ciebie zależy. RE: Przeniesienie z darmowego hostingu na płatny - Wader - 23-04-2013 19:42 Jak i czy da się zrobić coś takiego, abym na jednym serwerze WWW miał dwie domeny? Ponieważ, mam trochę miejsca oraz nieograniczony transfer to mógłbym wziąć dwa blogi na jeden serwer RE: Przeniesienie z darmowego hostingu na płatny - Kzn - 23-04-2013 19:55 Oczywiście, że można tak zrobić. Wystarczy, że dodasz w panelu drugą domenę i stworzysz dodatkową bazę danych pod nią RE: Przeniesienie z darmowego hostingu na płatny - Wader - 24-04-2013 15:59 Mam teraz jakiś mały problem, wszystko wgrałem, lecz strona nie chce w ogóle się załadować. Nie wiem co się może dziać. Na stronie wyskakuje: 500 Internal Server Error. Co może być powodem? Jeżeli chodzi o uprawnienia, to raczej są OK. Dla folderów 755, a dla plików 644. Chwilowo działam także na subdomenie hostingu, ponieważ podczepiłbym moją domenę dopiero gdybym to wszystko naprawił.. |