Nowa strona pobieraczka (prawdopodobnie) - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Oszustwa / Scam (/Forum-Oszustwa-Scam-140) +--- Wątek: Nowa strona pobieraczka (prawdopodobnie) (/Temat-Nowa-strona-pobieraczka-prawdopodobnie-68228) |
Nowa strona pobieraczka (prawdopodobnie) - miniek9090 - 22-04-2013 19:37 taniezakupy.pl to nowa strona pobieraczka , znanych oszustów którzy naciągają Polaków . Założyli znowu stronkę podobną do pobieraczka, czyli "zarejestruj się odpłatnie i g*** dostań w zamian" .http://taniezakupy.pl to nowa witryna na której zeby coś "niby kupić" trzeba założyć konto (odpłatne) , za które zabulimy 97 zł! zauważylem na stronce mały śmieszny szczególik. wchodząc na stronkę widać likebox facebook na którym są fani , a raczej "niby fani" Nie można na niego kliknąć ani nic z nim zrobić. Grzebiąc w kodzie źródłowym można zobaczyć że jest to zwykła ramka i w środku jakieś tam imiona+fotki . Zdziwiłem się... Chciałem zobaczyć czy istnieje wogóle ten tajemniczy fanpage. Po długich poszukiwaniach znlazłem tylko "Anty-fanów taniezakupy.pl". Przestrzegam przed rejestracją i daje jeszcze kilka (pewnie ich) stronek. plikostrada.pl licytacja-komornicza.pl karierowo.pl Pozdrawiam RE: Nowa strona pobieraczka (prawdopodobnie) - Masakra - 22-04-2013 19:46 To, ze 97 zl, to wcale nie trzeba bylo placic, bo nic nie robili z tego, ze nie placiles RE: Nowa strona pobieraczka (prawdopodobnie) - miniek9090 - 22-04-2013 19:48 ja nie rejestrowałem się , tylko uprzedzam . niektórzy nie wiedzą co to jest i zapłacą.. RE: Nowa strona pobieraczka (prawdopodobnie) - Max998 - 22-04-2013 20:07 Widzę fajne fejki to lubią. RE: Nowa strona pobieraczka (prawdopodobnie) - amcin - 22-04-2013 20:14 Czytałem to na wykopie. RE: Nowa strona pobieraczka (prawdopodobnie) - HinaruPl - 23-04-2013 13:40 na pobieraczka dałem sięnabrać z fakeowymi danymi pare lat temu. Dwa razy na to samo sie nie nabiore RE: Nowa strona pobieraczka (prawdopodobnie) - Mksuzi - 23-04-2013 14:22 Ok, więc pozwoliłem sobie przeczytać regulamin taniezakupy.pl No i znalazłem te kwiatki o których tu mowa. Na początek pierwszy sygnał w umowie o "ABONAMENCIE" Cytat:4. Usługobiorca zobowiązuje się do uiszczenia na rzecz Usługodawcy jednorazowej opłaty abonamentowej (zwanej „Abonamentem”), zgodnie z zasadami określonymi w § 8, stanowiącej wynagrodzenie Usługodawcy Oki czytamy dalej i lecimy do 8 pragrafu i tu mamy już komplecik informacji. Cytat:§ 8 Stopa lombardowa wynosi 4,75% a więc 4 krotność to 19%. Tyle gnojki będą sobie naliczać dodatkowo co miesiąc Cytat:5. Usługobiorca wyraża zgodę na wystawienie za Usługę elektroniczną fakturę VAT w formacie pliku PDF.. Faktura zostanie przesłana przez Usługodawcę na osobisty adres e-mail Usługobiorcy podany podczas Rejestracji. Ok, ale teraz jak odstąpić od umowy? Nic bardziej prostszego Czytamy dalej regulamin: Cytat:2. Usługobiorcy przysługuje prawo do odstąpienia od zawartej Umowy bez podawania przyczyny, w terminie pierwszych dziesięciu dni od momentu jej zawarcia. Mamy 10 dni. O nich dokładnie mówi ten paragrafik: Cytat:§ 9 Końcowy cytat pogrubiłem z prostej przyczyny. Mówi o tym, że jeśli kaskę im wpłaciliśmy, a w ciągu max 10 dni się rozmyśliliśmy no to oni mogą usunąć nasze dane z serwisu, ale kaski nie zwrócą BIZNES XXI WIEKU! 2 Ok, no ale jeśli ktoś był gapa i w ciągu 10 dni nie zdążył zauważyć, że chcą go zrobić w przysłowiowego ch*ja, to ma jeszcze jakieś 80 dni na wycofanie się z tego bajzlu. Jeżeli zawrzemy umowę w necie i nie dostaniemy listownie papierka do domu, potwierdzającego zawarcie owej umowy, to według UOKiK mamy 3 miechy na odwołanie i rozwiązanie umowy. A jak? A wysyłasz sobie pisemko poleconym priorytetowym do siedziby firmy taniezakupy, którą z Polski przenieśli do DUBAJU Cytat:Usługodawcą usług realizowanych na podstawie niniejszego Regulaminu jest spółka Digital Premium Limited z siedzibą w Dubaju, Arabian Ranches, Alvorada 1, P.O. BOX 450676, Zjednoczone Emiraty Arabskie Treść ta była kierowana do pobieraczka, ale wystarczy podmienić niektóre dane i gotowe. Cytat:Odstąpienie od umowy TADAM! RE: Nowa strona pobieraczka (prawdopodobnie) - RAZOM - 09-12-2013 17:14 (23-04-2013 13:40)HinaruPl napisał(a): na pobieraczka dałem sięnabrać z fakeowymi danymi pare lat temu. Dwa razy na to samo sie nie nabiore Tak samo ja RE: Nowa strona pobieraczka (prawdopodobnie) - BruteForce - 09-12-2013 17:15 (09-12-2013 17:14)RAZOM napisał(a):(23-04-2013 13:40)HinaruPl napisał(a): na pobieraczka dałem sięnabrać z fakeowymi danymi pare lat temu. Dwa razy na to samo sie nie nabiore Jaki odkop ... :| RE: Nowa strona pobieraczka (prawdopodobnie) - lukasz.t - 17-12-2013 10:15 (09-12-2013 17:14)RAZOM napisał(a):(23-04-2013 13:40)HinaruPl napisał(a): na pobieraczka dałem sięnabrać z fakeowymi danymi pare lat temu. Dwa razy na to samo sie nie nabiore Ja też ale oczywiście jak sie rejestrowałem to nie dałem prawdziwych danych i sie niczego nie bałem hehe No ale widac, ze majstry od pobieraczka cały czas kręcą interesy i szukają naiwnych :/ |