![]() |
Podatek do US... - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: Podatek do US... (/Temat-Podatek-do-US-66020) |
Podatek do US... - djmurek - 08-03-2013 11:15 Witam. W 2012 roku wybralem około 60zl z sieci afiliant.com. Nie przyslali mi jednak PIT-u. Napisalem do nich czy odprowadzili za mnie zaliczke na podatek. Odpisali mi, że sam muszę odprowadzić zaliczke na podatek??? W roku 2012 pracowalem w legalnej pracy, ale nie mam zarobków udokumentowanych większych niż 2500 zl. Była to umowa zlecenie i nie przekroczylem progu podatkowego. Czy te 60zl, które zarobiłem w afiliant.com mam doliczyc do kwoty z PIT-u z pracy? I zgłosic te powiedzmy 2560zl?? Proszę o poradę ![]() Pozdrawiam RE: Podatek do US... - rachman - 21-04-2013 01:33 Na jednym picie wypełniasz i rozliczasz i pracę i afilianta. Rozliczać się powinno (prawie) każdy dochód nawet jak nie przekracza kwoty wolnej od podatku. RE: Podatek do US... - marines27 - 22-04-2013 14:36 Jeżeli nie otrzymałeś Pit-u to powinieneś sam rozliczyć się na podstawie rachunku. Rozliczenie powinieneś dokonać na formularzu PIT 36(dochód z innych źródeł). Reasumując: tak powinieneś doliczyć kwotę 60zl. |