![]() |
Problem i pytanie - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: Problem i pytanie (/Temat-Problem-i-pytanie-65602) |
Problem i pytanie - Xers - 26-02-2013 21:55 witam mam taki problem wygrałem na stronce (http://www.cashpok.com) 50 euro i nie wiem czy wypłacać... Z tego co słyszałem to hazard (dokładniej poker) w Polsce nie jest legalny.. Gra polega na grze z komputerem a nie z człowiekiem i zastanawiam się teraz czy przez te pieniądze nie są u nas w kraju w jakiś sposób "brudne". Oczywiście chcę odprowadzić podatek ale i w tej kwestii też nie wiem jak(oczywiście jeśli legalne jest wgl wypłacenie tego). Czy rozliczyć się w urzędzie jak ze zwykłych zarobionych pieniędzy? czy może rozliczyć to jako "wygrana" i w którym miejscu w picie to wpisać? Z góry dzięki za pomoc! RE: Problem i pytanie - Gittech - 26-02-2013 22:06 Jeśli jesteś pełnoletni to spokojnie. Co do rozliczenia, mozesz chyba to wpisac jako zlecenie albo po prostu inny dochód/zarobek. Nie jestem tego pewien, słabo się na tym znam. Mam nadzieję, że pomogłem ![]() RE: Problem i pytanie - Majka - 26-02-2013 22:08 Oczywiście, że wypłacaj. Tak samo jakbyś z buka wypłacał. Nie żartuj sobie, że im podarujesz 50 euro ![]() RE: Problem i pytanie - Xers - 26-02-2013 22:32 kusi żeby wypłacić ![]() ale nie chcę łamać prawa ![]() RE: Problem i pytanie - bios - 26-02-2013 22:38 Jak nie chcesz to ja chętnie wezmę ![]() RE: Problem i pytanie - Stworkowaty - 26-02-2013 22:43 Jakie łamania prawa? Strona zarejestrowana i w ogóle. ![]() Odp: Problem i pytanie - miniek9090 - 26-02-2013 22:45 Moze on nie ma 18 lat i zalozyl konto na siebie . Temu sie boi wyplacac . zatapatalkowane ala miniacz RE: Problem i pytanie - Xers - 26-02-2013 22:58 mam 18 lat ![]() i wypłace te pieniądze ![]() tylko pytanie teraz, czy wie ktoś może jak się z tego rozliczyć? Normalnie z zarobionych? Czy może z nagrody? RE: Problem i pytanie - Mksuzi - 27-02-2013 02:04 A po co się z tego w ogóle rozliczać ? Ktoś US cię ściga czy konto monitoruje ? Jeśli nie to nie bój się działać. NIki cię za to do więzienia nie wsadzi. |