Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Konto Bankowe - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195)
+--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228)
+--- Wątek: Konto Bankowe (/Temat-Konto-Bankowe-65553)

Konto Bankowe - poloduda - 25-02-2013 19:23

Witam ja z takim dziwnym pytaniem. Ponieważ moja mamuśka boi się podać na PP swój numer rachunku bym mógł przelewać sobie sianko zaraobione. Dlatego poweidziała ze jak chce to mam isc z nią jutro i założyć konto dla młodych...
OKej jutro ide do PKO i zakładam konto i teraz mam pytania.
Ponieważ mam jeszcze 17 latek -.-

1.Czy aby korzystać z PP musze mieć ukończone 18 lat?
2.Czy z PP mogę przelewać PLN na moje ''konto dla młodego ''

RE: Konto Bankowe - Melex - 25-02-2013 19:27

Musisz mieć 18lat.

Transakcje z pp na konto możesz u mnie przeprowadzać, z jakimś tam procentem oczywiście Smile

RE: Konto Bankowe - tomazzi - 25-02-2013 19:28

by korzystać z konta paypal musisz być pełnoletni - masz to wyraźnie zaznaczone w regulaminie który akceptujesz podczas zakładania konta paypal

jako nie pełnoletni możesz przelewać na konto bankowe dodane do konta paypal, ale jeśli trafisz na blokadę i poproszą o weryfikację skanu dokumentu tożsamości to będziesz w czarnej d bo jesteś nie pełnoletni i pozwolą na wypłatę środków i zakończą z tobą współpracę

RE: Konto Bankowe - poloduda - 25-02-2013 19:32

Dobra okej ale zrobię tak . Mam już konto PP na moją mamuśke ;pp Ale teraz czy mogę zweryfikowć to konto PP na moje konto ' dla młodego ' które sobie założe ?

I później wypłacać na nie PLN ?

Z tego co widze tak chyba zrobic nie mogę ponieważ oprócz numeru rachunku musze podać imie i nazwisko takie samo jak na koncie w banku. Ale przecież Oni się chyba nie zczają jak załoze nowe PP ze niby mam 18 lat. i na tym nowym koncie podam te informacje jakie jutro zloze podczas robienia konta w banku. Przecież Nie mogą Znaleźć przez mój numer rachunku oraz imie i nazwisko ile mam lat xd

Odp: Konto Bankowe - Slight - 25-02-2013 20:45

Mogą Cię poprosić np. o skan Twojego dokumentu, poprzedzając to zablokowaniem konta na PP.

Wysłane z mojego GT-S5660