Prawo cywilne i Prawo karne - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Prawo cywilne i Prawo karne (/Temat-Prawo-cywilne-i-Prawo-karne-64766) |
Prawo cywilne i Prawo karne - Eddy - 12-02-2013 19:16 Udzielam bezpłatnej pomocy/porad w zakresie : -Prawa cywilnego (Stosunki cywilnoprawne między osobami fizycznymi i osobami prawnymi, umowy i zobowiązania.) -Prawa karnego (Przepisy dotyczące czynów będących przestępstwami, zasady odpowiedzialności za te czyny, środki prawne wobec sprawców.) RE: Prawo cywilne i Prawo karne - Mksuzi - 12-02-2013 19:41 Przypuśćmy. Podpisuje umowę o współpracę z osobą, która ma działalność. Zamierzamy wspólnie prowadzić jeden interes z podziałem zysków 50 na 50. No ale ja nie posiadam działalności. Czy taka umowa o współpracę ma jakąś moc prawną w razie gdybym został oszukany lub osoba ta chciałaby mnie odsunąć od biznesu? W końcu wszystko będzie podlegać prawnie jej działalności. Czy taka współpraca jest możliwa według prawa? Czy od razu wymagane jest założenie spółki? RE: Prawo cywilne i Prawo karne - Eddy - 12-02-2013 22:14 (12-02-2013 19:41)Mksuzi napisał(a): Przypuśćmy. Nie możez 50/50, jak ma to być wspólny zysk to również musisz mieć DG lub wspólnik musi cię zatrudnić. Prawo cywilne i Prawo karne - Artinesse - 28-02-2018 11:58 Wątek został przeniesiony do kosza. Prawdopodobne przyczyny : 1. Temat jest niezgodny z regulaminem. 2. Podobny temat znajduje się już na forum. 3. Wątek nie jest już aktualny. 4. Autor prosił o jego przeniesienie. 5. Temat został wyczerpany bądź rozwiązany. Pozdrawiamy Administracja Forum. |