Działania na rynku amerykańskim - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie na blogach oraz własnych stronach internetowych (/Forum-Zarabianie-na-blogach-oraz-wlasnych-stronach-internetowych-281) +--- Dział: Zarabianie na WWW - dyskusje, pytania i odpowiedzi (/Forum-Zarabianie-na-WWW-dyskusje-pytania-i-odpowiedzi-202) +--- Wątek: Działania na rynku amerykańskim (/Temat-Dzialania-na-rynku-amerykanskim-64110) |
Działania na rynku amerykańskim - mr. nobody - 31-01-2013 11:12 Witajcie, Znów kilka pytań od początkującego. Mam pomysł na stronkę, która mogłaby mi napędzić trochę amerykańskiego ruchu, ale zastanawiam się nad następującymi rzeczami: 1. Gdzie kupić serwer Olać wątpliwości i kupić gdzieś w Polsce czy też lepiej jednak kupić na którejś z witryn US, skoro tam chcę działać? Macie jakieś doświadczenia czy to ma jakiś wpływ na cokolwiek? 2. Gdzie kupić domenę To samo - polski czy amerykański serwis? Generalnie chodzi mi to to czy ludzie zwracają uwagę na to, w jakim kraju np. stoi serwer, na którym jest strona. Czy Amerykanie jak zobaczą flagę Polski w przeglądarce (te dziwne rozszerzenia do przeglądarek umożliwiające lokalizację serwerów itp. ;p) to nie zniechęcą się? Może lepiej nie mieszać im w głowie i po prostu postawić na opcję "full US"? Btw: jeśli ktoś już będzie chciał mi podpowiedzieć, to będę też wdzięczny za przykładowe, sprawdzone serwisy US z hostingiem i domenami Dzięki z góry za odpowiedzi RE: Działania na rynku amerykańskim - patryk0407 - 31-01-2013 13:08 jak dla mnie serwer to bez różnicy, chyba że masz miec jakiś olbrzymi ruch to poszukaj coś sobie z OVH. A domena to kup na az.pl czy gdzie indziej z koncówką .us czy .com Ja bym przynajmniej tak zrobił RE: Działania na rynku amerykańskim - mr. nobody - 31-01-2013 19:13 Nikt inny nie podbija tu Ameryki? RE: Działania na rynku amerykańskim - surfer0700 - 31-01-2013 19:15 Wydaje mi się że to bez większego znaczenia. Jak swojego czasu prowadziłem pewien serwis dla Polaków to stał na serwerze Holenderskim i jakoś nikt się nie zniechęca. Bardzo mało osób sprawdza na jakim serwerze stoi strona, a jeszcze mniej się "zniechęca", o ile w ogóle to kogoś zniechęca RE: Działania na rynku amerykańskim - mr. nobody - 01-02-2013 09:38 A to z innej strony - bo się na tym generalnie nie znam. Czy ludzie z US nie będą mieli "lagów" przy wejściu na serwis z postawiony na serwerze w PL? RE: Działania na rynku amerykańskim - rozekrr - 01-02-2013 09:48 Nie, nie będą, niby dlaczego? Serwer to dysk twardy, zupełnie jak Twojego komputera. Do tego wykup domenkę np. com i śmigasz. Właściciela domeny łatwiej sprawdzić i wyjdzie że jesteś polakiem, jeżeli chcesz to ukryć to zakup domenę w US. Musisz też znać dobrze EN afkors RE: Działania na rynku amerykańskim - mr. nobody - 01-02-2013 10:48 Ze znajomością angielskiego nie ma problemu. Znam podstawy - tzn. umiem postawić stronkę na serwerze i podpiąć domenę, coś tam podstawowego w kodzie pozmieniać... no nic, zacznę się bawić w takim razie. Dzięki za pomoc! |