Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Działania na rynku amerykańskim - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabianie na blogach oraz własnych stronach internetowych (/Forum-Zarabianie-na-blogach-oraz-wlasnych-stronach-internetowych-281)
+--- Dział: Zarabianie na WWW - dyskusje, pytania i odpowiedzi (/Forum-Zarabianie-na-WWW-dyskusje-pytania-i-odpowiedzi-202)
+--- Wątek: Działania na rynku amerykańskim (/Temat-Dzialania-na-rynku-amerykanskim-64110)

Działania na rynku amerykańskim - mr. nobody - 31-01-2013 11:12

Witajcie,

Znów kilka pytań od początkującego. Mam pomysł na stronkę, która mogłaby mi napędzić trochę amerykańskiego ruchu, ale zastanawiam się nad następującymi rzeczami:

1. Gdzie kupić serwer

Olać wątpliwości i kupić gdzieś w Polsce czy też lepiej jednak kupić na którejś z witryn US, skoro tam chcę działać? Macie jakieś doświadczenia czy to ma jakiś wpływ na cokolwiek?

2. Gdzie kupić domenę

To samo - polski czy amerykański serwis?

Generalnie chodzi mi to to czy ludzie zwracają uwagę na to, w jakim kraju np. stoi serwer, na którym jest strona. Czy Amerykanie jak zobaczą flagę Polski w przeglądarce (te dziwne rozszerzenia do przeglądarek umożliwiające lokalizację serwerów itp. ;p) to nie zniechęcą się? Może lepiej nie mieszać im w głowie i po prostu postawić na opcję "full US"?

Btw: jeśli ktoś już będzie chciał mi podpowiedzieć, to będę też wdzięczny za przykładowe, sprawdzone serwisy US z hostingiem i domenami Tongue

Dzięki z góry za odpowiedzi Smile

RE: Działania na rynku amerykańskim - patryk0407 - 31-01-2013 13:08

jak dla mnie serwer to bez różnicy, chyba że masz miec jakiś olbrzymi ruch to poszukaj coś sobie z OVH. A domena to kup na az.pl czy gdzie indziej z koncówką .us czy .com
Ja bym przynajmniej tak zrobił

RE: Działania na rynku amerykańskim - mr. nobody - 31-01-2013 19:13

Nikt inny nie podbija tu Ameryki? Tongue

RE: Działania na rynku amerykańskim - surfer0700 - 31-01-2013 19:15

Wydaje mi się że to bez większego znaczenia.
Jak swojego czasu prowadziłem pewien serwis dla Polaków to stał na serwerze Holenderskim i jakoś nikt się nie zniechęca.
Bardzo mało osób sprawdza na jakim serwerze stoi strona, a jeszcze mniej się "zniechęca", o ile w ogóle to kogoś zniechęca Big Grin

RE: Działania na rynku amerykańskim - mr. nobody - 01-02-2013 09:38

A to z innej strony - bo się na tym generalnie nie znam.

Czy ludzie z US nie będą mieli "lagów" przy wejściu na serwis z postawiony na serwerze w PL?

RE: Działania na rynku amerykańskim - rozekrr - 01-02-2013 09:48

Nie, nie będą, niby dlaczego? Serwer to dysk twardy, zupełnie jak Twojego komputera. Do tego wykup domenkę np. com i śmigasz. Właściciela domeny łatwiej sprawdzić i wyjdzie że jesteś polakiem, jeżeli chcesz to ukryć to zakup domenę w US. Musisz też znać dobrze EN afkors Big Grin

RE: Działania na rynku amerykańskim - mr. nobody - 01-02-2013 10:48

Ze znajomością angielskiego nie ma problemu. Smile Znam podstawy - tzn. umiem postawić stronkę na serwerze i podpiąć domenę, coś tam podstawowego w kodzie pozmieniać... no nic, zacznę się bawić w takim razie. Tongue

Dzięki za pomoc!