Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Paypal - pytanie. - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Konta Bankowe (/Forum-Konta-Bankowe-449)
+--- Dział: Systemy Płatności Internetowych (/Forum-Systemy-Platnosci-Internetowych-206)
+---- Dział: PayPal (/Forum-PayPal-335)
+---- Wątek: Paypal - pytanie. (/Temat-Paypal-pytanie-63987)

Paypal - pytanie. - kornik36 - 28-01-2013 13:52

Słuchajcie mam kilka pytań na które nie znalazłem odpowiedzi, ale jeżeli gdzieś przeoczyłem to proszę Mnie do nich skierować.
1.Kiedy najczęściej blokują (do zweryfikowania) konto paypal? Gdy kwota przekroczy x zł? Czy jak będę miał x przelewów?
2.Czy mogą nałożyć karę (lub coś w tym stylu) jeżeli nie zweryfikuje konta pp?
3.Czy mogą coś Mi zrobić jak będę otwierał nowe konta pp?

RE: Paypal - pytanie. - startchips - 28-01-2013 14:01

1. Pewnie jak uzbierasz jakąś sumę i większą część będziesz chciał wypłacić.
2. Nie, lecz mogę się mylić.
3. Mam kilka i nic Wink

RE: Paypal - pytanie. - miniek9090 - 28-01-2013 14:02

1. najczęsciej blokują duże kwoty , aby zarobić
2.może i mogą , ale nigdy takiego przypadku nie było ;p
3. zbanują nowe konto , ale to rzadkość

RE: Paypal - pytanie. - Stworkowaty - 28-01-2013 16:59

Miniek, znów pierdo**** od rzeczy.

Jak największe sumy? Blokują to co im się podoba, nawet 20zł więc nie wprowadzaj kolegi w błąd.
Kary? Mogą? Jakie? Bo jakoś chyba znów żyjesz w Swoim świecie.
Banują nowe konto? Nigdy o takim czymś nie słyszałem.

RE: Paypal - pytanie. - miniek9090 - 28-01-2013 17:10

Stworek , ogarnij 4 litery .
1. zwykle blokują osoby które mają duże kwoty (przypadek z userem FC który wypłacił ponad tysiąc złotych i blokneli mu konto) , więc co ty za bzdury opowiadasz.
2. napisałem że " może i mogą " , a ty od razu wnioskujesz że napisałem " mogą na 100% dać karę!"
3. jeżeli zauwazą , że masz konto na tym samym ip , to chyba normalne że bloknięcie konta??
reasumując : Czytaj ze zrozumieniem , a jak chcesz mi nawrzucać to wal PW Smile
bez odbioru

RE: Paypal - pytanie. - surfer0700 - 28-01-2013 17:41

1. Konta najczęściej blokowane, to konta które otrzymują i wysyłają dużo przelewów na niskie kwoty używając do tego opcji "prezent".
2. Nie słyszałem o żadnym przypadku ukarania przez PP.
3. Blokowanie kilku kont na jednym IP jest możliwe, aczkolwiek nie wiem czy realne. Sam swojego czasu miałem 3 konta i nie dostałem żadnego bana. Z jednego z nich korzystam do dzisiaj.

RE: Paypal - pytanie. - miniek9090 - 28-01-2013 17:57

co do blokowania , to dziennie dochodzi około 100 kont , więc PP nie ma czasu na sprawdzanie ip Smile

RE: Paypal - pytanie. - Mansfield - 24-02-2013 15:40

ktoś wie skąd nazwa paypal?

RE: Paypal - pytanie. - cinexik - 24-02-2013 18:38

tlumaczac na polski: pay - płacić, pal - kumpel, przyjaciel, ziomek

pewnie chodziło o to, aby nazwa była przyjazna, dobrze się kojarzyła i budziła zaufanie.