![]() |
Pieniądze z Amber Gold najpierw dla ZUS i skarbówek - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Wiadomości (/Forum-Wiadomosci-117) +--- Wątek: Pieniądze z Amber Gold najpierw dla ZUS i skarbówek (/Temat-Pieniadze-z-Amber-Gold-najpierw-dla-ZUS-i-skarbowek-63984) |
Pieniądze z Amber Gold najpierw dla ZUS i skarbówek - LessiPL - 28-01-2013 12:14 Choć kolejka Polaków próbujących odzyskać pieniądze z Amber Gold sięga niemal 6,5 tys., to pieniądze z majątku firmy trafią najpierw do... ZUS-u i skarbówek. Sąd Rejonowy Gdańsk-Północ ogłosił właśnie upadłość likwidacyjną firmy. Teraz syndyk rozdzieli pieniądze z masy upadłościowej To państwo pozwoliło, aby Amber Gold funkcjonowało na rynku i od 2009 roku oszukiwało Polaków, jednak właśnie państwo jako pierwsze odzyska pieniądze, które firma jest winna Skarbowi Państwa. Sąd w Gdańsku ogłosił upadłość likwidacyjną Amber Gold. Niestety nie wiadomo jeszcze jaka jest wartość ujawnionego i zabezpieczonego majątku firmy, ponieważ sąd odroczył sporządzenie uzasadnienia wyroku na 7 dni. Mówi się jednak, że zarządca przymusowy oszacował go na ok. 100mln zł. Teraz zostanie ustanowiony syndyk masy upadłościowej. W pierwszej kolejności pieniądze odzyska jednak państwo, a nie poszkodowani klienci. Syndyk zaspokoi najpierw roszczenia ZUS i skarbówek względem firmy, a na końcu klientów. Sąd wezwał wierzycieli, aby zgłosili swe roszczenia do 3 miesięcy od momentu ogłoszenia upadłości. Do połowy września do prokuratury trafiło niemal 6,5 tys. zawiadomień, od osób które twierdzą, że są poszkodowane przez piramidę finansową. Ich roszczenia sięgnęły już 315 mln zł. Źródłem artykułu jest fakt.pl Chory kraj, chore prawo i ludzie... RE: Pieniądze z Amber Gold najpierw dla ZUS i skarbówek - matimus - 28-01-2013 12:41 Brawo donald...nawet nie zasługujesz na imię z dużej litery... RE: Pieniądze z Amber Gold najpierw dla ZUS i skarbówek - Smokus - 28-01-2013 19:54 Cytat:Źródłem artykułu jest fakt.pl ![]() ![]() ![]() RE: Pieniądze z Amber Gold najpierw dla ZUS i skarbówek - jacek-g - 29-01-2013 12:56 szkoda tych ludzi co utopili kasę tylko RE: Pieniądze z Amber Gold najpierw dla ZUS i skarbówek - Ty27mek - 01-02-2013 14:14 Wiadomo, że hierarchia powinna zostać jakoś zachowana, ale biorąc pod uwagę ilość środków, które udało się uzyskać, a ilość, która "powinna" zostać wypłacona dla poszkodowanych, no to... Znając życie ZUS'u i skarbówek trafi równa kwota, jaka powinna zostać uregulowana (jeżeli temat jest prawdą, bo nie spotkałem się wcześniej z takimi informacjami). Śmieszniejsze jest to, że Marcin P. upomina się o swoją ZALEGŁĄ WYPŁATĘ ( ![]() RE: Pieniądze z Amber Gold najpierw dla ZUS i skarbówek - Mksuzi - 02-02-2013 01:10 Facet troszkę posiedzi, potem wyjdzie i będzie się cieszył pieniążkami które ukradł. Choć ciekaw jestem jak część do niego trafi, bo zapewne on sam był wyłącznie na szycie góry lodowej. Mimo to... współczuje osobie, która ulokowała w złoto ponad 3 000 000 złotych. Była taka sobie jedna - teraz musi sobie pluć w brodę... |