Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
ovh.pl - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabianie na blogach oraz własnych stronach internetowych (/Forum-Zarabianie-na-blogach-oraz-wlasnych-stronach-internetowych-281)
+--- Dział: Obrót domenami (/Forum-Obrot-domenami-253)
+---- Dział: O domenach (/Forum-O-domenach-241)
+---- Wątek: ovh.pl (/Temat-ovh-pl-63292)

ovh.pl - Max998 - 14-01-2013 11:27

Dzień dobry, moje pytanie w zasadzie 3 pytania dotyczą strony z domenami i hostingiem jaką jest -> ovh.pl.

1)- Po zakupie domeny płacę za nią dopiero po roku czy od razu po ''zamówieniu''?

2)- Co dalej po zakupie? - Do tej pory zakładając gdzieś stronę mogłem zrobić tam konto jako admin i wtedy dopiero zaczynać lub poprawiać wygląd. Tam dostanę zupełnie pustą stronę ze swoim wybranym wcześniej adresem?

3)- Hosting jest wymagany i co on oznacza dokładnie?

Strona mnie bardzo zainteresowała ze względu na możliwość (tanią) zakupienia końcówek jakich tylko można sobie wymarzyć.

RE: ovh.pl - yazir - 14-01-2013 11:40

1. Płacisz od razu. Za przedłużenie płacisz po roku.
2. Domena to tylko nazwa, a właściwie to uproszczony adres strony www. Gdyż bez tego na wp czy inne google wchodził byś poprzez ip, co jest trudniejsze do zapamiętania.
3. Hosting - przestrzeń na serwerze gdzie znajduje się Twoja strona www.

RE: ovh.pl - Max998 - 14-01-2013 11:47

Wchodzi w grę przekaz pocztowy?
Niestety nie posiadam konta w banku. Undecided

RE: ovh.pl - yazir - 14-01-2013 11:54

Oczywiście zgodnie z tym co pisze w informacji o sposobach płatności:
OVH daje możliwość wykonania przelewu bankowego na nasze konto dla wszystkich klientów korzystających z kont bankowych, lub dla tych którzy płacą za nasze usługi za pośrednictwem poczty.

źródło: https://www.ovh.pl/pomoc/dokumenty/sposoby_platnosci.xml

RE: ovh.pl - Max998 - 14-01-2013 12:00

O i pięknie. Smile
Dzięki za informacje, mam nadzieję, że moja strona założona tam nie będzie tak niebezpieczna (mam na myśli usunięcie) jak na blogerze np.

RE: ovh.pl - yazir - 14-01-2013 12:10

Tylko pamiętaj hosting też kup Smile Bo co z tego jak kupisz swoją domenę jak postawisz na darmowym hostingu, wtedy też nie jesteś bezpieczny. Bo nie masz pewności że nie wywalą Ci tego w kosmos Tongue
A tak zapłacone, i wsio jest pięknie, bezpieczne Smile Oczywiście o ile nie łamiesz ich regulaminu, czyli pliki do których nie masz praw etc

RE: ovh.pl - Max998 - 14-01-2013 12:16

Pliki z kodami, crackami itp. to chyba nie są zabronionymi rzeczami? Tongue