Dotpay - NIP, Urząd Skarbowy - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Dotpay - NIP, Urząd Skarbowy (/Temat-Dotpay-NIP-Urzad-Skarbowy-63113) |
Dotpay - NIP, Urząd Skarbowy - ssvoice - 09-01-2013 16:19 Witam. Chce zleciś wypłate w dotpay za sms premium zarobione na stronie. http://screenshooter.net/8530994/fyijgha Czy muszę wpisywać nip skoro jak kliknalem Dalej, wyskoczyly mi tylko 4 komunikaty do uzupelnienia ? Co mam wpisać w miejsce Urząd Skarbowy ? Co to oznacza ? Jaki rachunek jaka umowa ? Cytat:*Wypłata standardowa - termin realizacji wypłaty wynosi do 24 dni roboczych od daty otrzymania rachunku i umowy. Cytat:**Wypłata pilna - termin realizacji wypłaty wynosi do 7 dni roboczych od daty otrzymania rachunku i umowy. RE: Dotpay - NIP, Urząd Skarbowy - Admin - 09-01-2013 18:14 Rachunek wystawiasz dotpayowi - na jego podstawie otrzymujesz wynagrodzenie. W polu urząd skarbowy wpisz : Urząd skarbowy w [twojemiasto] [ulica/nr]. Umową jest regulamin, który zatwierdziłeś podczas rejestracji w serwisie. Jeśli masz pytania to śmiało. RE: Dotpay - NIP, Urząd Skarbowy - ssvoice - 09-01-2013 21:07 a) Jakie będą konsekwencje jak w Urząd skarbowy wpiszę BLA BLA BLA ? b) Jak np z konta Dotpay co miesiac wplywa mi na konto 200 zł i z tych 200 zł miesiac w miesiac sie rozliczam z Urzędem skarbowym i nagle dostane od znajomego przelew taki dla siebie na rower np 5 tys, zaraz dostane od kolezanki 3 tys na wycieczke, to urząd skarbowy wie o tych przelewach i muszę się z nich rozliczać ? c) wypłacam sobie co miesiąc kwotę która zarobiłem na stronie. jaki pit mam wypełniać ? np zarobilem 200 zł, wypełniam PIT, i oddaje podatek 20 % czyli 40 zł i co, oni te 40 zł potem oddają za jakiś czas czy jak ? [/b] RE: Dotpay - NIP, Urząd Skarbowy - Admin - 09-01-2013 21:35 (09-01-2013 21:07)ssvoice napisał(a): a) Jakie będą konsekwencje jak w Urząd skarbowy wpiszę BLA BLA BLA ? a) Nie wiadomo czy Ci wtedy wypłacą, poza tym chyba wiesz z czym się wiąże składanie fałszywych danych. b) Uzyskałeś dochód? To tak, masz obowiązek zapłacić podatek w Urzędzie Skarbowym. c) Nie jesteśmy jasnowidzami by Ci na to pytanie odpowiedzieć, niejasno określiłeś swoją sytuacje. Jeśli są to zarobki z tytułu umowy o dzieło to powinieneś otrzymać PIT-11 sumujesz i rozliczasz w zeznaniu rocznym pit-37. RE: Dotpay - NIP, Urząd Skarbowy - ssvoice - 09-01-2013 21:45 Dobra, wiem już o co chodzi. Wielkie dzięki Adminoooos, Ty kompetentny człowieku ! Mersi, endooo ! Pozdro ! Dotpay - NIP, Urząd Skarbowy - Artinesse - 02-03-2018 13:46 Wątek został przeniesiony do kosza. Prawdopodobne przyczyny : 1. Temat jest niezgodny z regulaminem. 2. Podobny temat znajduje się już na forum. 3. Wątek nie jest już aktualny. 4. Autor prosił o jego przeniesienie. 5. Temat został wyczerpany bądź rozwiązany. Pozdrawiamy Administracja Forum. |