Problem - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Dział Tematyczny (/Forum-Dzial-Tematyczny-116) +---- Dział: Informatyka (/Forum-Informatyka-121) +---- Wątek: Problem (/Temat-Problem-63022) Strony: 1 2 |
Problem - Limitless - 07-01-2013 13:47 Witam mam problem , ponieważ Cs mi się cina a w lolu mam cały czas 60fps mam laptopa Asus X54C win 7. I tu nasuwa się moje pytanie czy po zainstalowaniu systemu operacyjnego win xp Cs przestanie się cinać? Użyteczne odp nagradzam reputem. RE: Problem - Nicktim - 07-01-2013 15:12 FPS zależy od łącza i karty graficznej. Jeżeli to masz dobre to sprawdź chłodzenie, mi kiedyś pomogło. RE: Problem - Limitless - 07-01-2013 15:17 Niestety kartę graficzną mam zintegrowaną , powodem cinania się cs'a może być to , żę win 7 podwaja wymagania? RE: Problem - Nicktim - 07-01-2013 15:22 (07-01-2013 15:17)Limitless napisał(a): Niestety kartę graficzną mam zintegrowaną , powodem cinania się cs'a może być to , żę win 7 podwaja wymagania? To prawda, a jaki masz ping jak wchodzisz na cs-a ? RE: Problem - Max998 - 07-01-2013 17:32 Zawsze podczas gier staraj się wyłączać niepotrzebne programy typu GG czy przeglądarkę. Mnie też pomaga ogólne wyłączenie internetu nie całego a jedynie jego dopływ do laptopa. Warto też kupić (jeśli nie masz) podkładkę chłodzącą i oczywiście sprawdzić i ew. oczyścić wylot powietrza. Inną kwestią jest karta zintegrowana - nie do gier. Niestety. Karta zintegrowana przeznaczona jest jedynie do pracy w programach typu WordPad, Exel lub przeglądania internetu. RE: Problem - Limitless - 07-01-2013 17:34 Tak ale jak już pisałem w lolu , który ma o wiele większe wymagania mam stale 60fps i nie cina się wgl. RE: Problem - Max998 - 07-01-2013 17:39 Większość z userów (nie mówię tu o tym forum) mimo wszystko wybiera XP. System sprawdzony, łatwy i nadal robią na niego gry a co najważniejsze z XP jest zdecydowanie mniej problemów z grywalnością. RE: Problem - Limitless - 12-01-2013 17:00 Umiałby ktoś odpowiedzieć na pytanie czy cs na tym sprzęcie będzie lepiej chodził na xp? RE: Problem - Fractal - 12-01-2013 17:13 Skoro LoL chodzi płynnie to taka gra jak CS nie powinna sprawiać żadnych kłopotów. Ilość klatek (FPS) nie zależy od łącza internetowego. Radzę zapoznać się z różnymi pojęciami zanim się zacznie coś wypisywać. Możesz mieć płynną grę pod względem video i 60 FPS nawet przy pingu 9999ms. Przede wszystkim sprawdź czy posiadasz aktualną wersję gry, odpal steama i zobacz czy jakiegoś patcha nie było. Zmiana systemu dla jednej gry nie ma sensu bo CS potrafi chodzić tak samo dobrze na XP jak i 7, zaktualizuj sterowniki lub sprawdź ustawienia video w grze (pobaw się z przełączaniem OpenGL/DirectX) i daj znać. Jeśli nie korzystasz ze steama tylko ciśniesz na non to może poszukaj innej wersji gry bo może akurat ta jest skopana. ;> RE: Problem - Limitless - 12-01-2013 17:30 Sterowniki mam poaktualizowane na steamie nie wyszedł żaden patch do cs a w opcjach csa się już bawiłem i lipa. |