Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Własna działalność-sklep internetowy - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33)
+--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248)
+--- Wątek: Własna działalność-sklep internetowy (/Temat-Wlasna-dzialalnosc-sklep-internetowy-62680)

Strony: 1 2 3 4

Własna działalność-sklep internetowy - Szaman1644 - 30-12-2012 18:20

Witam. Tak jak w temacie chciałbym otworzyć własny sklep internetowy. Jeszcze nie jestem pewien jak to będzie wyglądało. Na początku chyba zacząłbym sprzedawać na allegro, a potem może założyłbym własną stronę. Pomóżcie mi i poradźcie w jaką kategorię rzeczy wejść - to znaczy czym się zająć no i oczywiście gdzie mogę najtaniej to kupić, żeby potem sprzedać z zyskiem. Kapitał początkowy nie mam za wysoki, ale na rozkręcenie takiego biznesu powinno wystarczyć. Proszę o pomoc.

RE: Własna działalność-sklep internetowy!!! - Admin - 30-12-2012 19:11

Jeśli byłbyś zainteresowany importem "uszkodzonych" ubrań z house czy reserved na kilogramy to mogę Cie wdrążyć. Tylko trochę zachodu bo do Krakowa byś musiał jeździć i trochę wydać na start bo to na setki/tysiące kilogramów się kupuje. Tak czy inaczej dochód to generuje spory.
Przez "uszkodzone" mam na myśli defekty typu brak guzika, jakaś dziurka, uszkodzony zamek - naprawa takich rzeczy kosztuje z 1-2zł.

Zaznaczam że oferta jest skierowana wyłącznie DO FIRM, które trudnią się sprzedażą odzieży, najlepiej by miały jakiś sklep/szmatland.

RE: Własna działalność-sklep internetowy - surfer0700 - 30-12-2012 19:14

Ja może z innej beczki.
Ile konkretnie masz na rozkręcenie biznesu?
Wtedy zaczniemy coś myśleć, bo takie gdybanie może tyle, a może mniej to wszystko tylko niepotrzebnie skomplikuje i przedłuży.

RE: Własna działalność-sklep internetowy!!! - bartex89 - 30-12-2012 19:23

(30-12-2012 19:11)Admin napisał(a):  Jeśli byłbyś zainteresowany importem "uszkodzonych" ubrań z house czy reserved na kilogramy to mogę Ci dać namiary. Tylko trochę zachodu bo do Krakowa byś musiał jeździć i trochę wydać na start bo to na setki kilogramów się kupuje. Tak czy inaczej dochód to generuje spory.
Przez "uszkodzone" mam na myśli defekty typu brak guzika, jakaś dziurka, uszkodzony zamek - naprawa takich rzeczy kosztuje z 1-2zł

jak jest wiecej niż "kontyner" . Poproszę o kontakt.

Co do budżetu , to potrzebny byłby napewno na oplacenie ZUSu na przod, oraz na Vat. Od razu nie zaczniesz raczej generowac kokosow, wiec trzeba miec rezerwe.

RE: Własna działalność-sklep internetowy - Szaman1644 - 30-12-2012 21:15

Mam aktualnie około 10000 zł, ale jeżeli będzie trzeba to mogę skołować jeszcze ze 3000 zł. Maksymalny budżet na dzień dzisiejszy więc wynosi 13000 zł. Ciekawe to z tymi ubraniami. Też o czymś takim myślałem. Co jeszcze doradzacie?

RE: Własna działalność-sklep internetowy - surfer0700 - 30-12-2012 21:59

Czyli za dużo do inwestycji nie masz. Ale myślę, że na jakiś ciekawy import z Chin starczy.
Myślałeś o tym? Co o tym sądzisz?

RE: Własna działalność-sklep internetowy - Szaman1644 - 30-12-2012 22:44

Mówiłem, że mały wkład właśnie mam. Tak myślałem także o imporcie z Chin. Najbardziej to mnie kiedyś zainteresowała rozmowa dwóch gości jak byłem na siłowni to akurat słuchałem. Jeden mówił, że kupił koszuliki nike jordan po 17 zł za sztukę i chyba mu wyszło z przesyłką za niecałe 20 zł, bo dużo zamówił. Jak dla mnie dziwny jest ten ebay i trudno na tym coś znaleźć. Gdzie proponujecie kupować takie rzeczy.

RE: Własna działalność-sklep internetowy - surfer0700 - 30-12-2012 22:52

Ebay? Nieee... Na początek sprawdź na co jest popyt. Następnie poszukaj jakichś ciekawych hurtowni w sieci i ewentualnie od Nich zamów towar w hurcie oczywiście. A w detalu sprzedawaj drożej.
Jeżeli myślisz o Imporcie z Chin, to tutaj już potrzebne są kontakty. Jednak jak dobrze poszukasz też co nie co znajdziesz. Na allegro jest sporo importerów. Za niewielką opłatą z pewnością będą rad Ci pomóc Wink

RE: Własna działalność-sklep internetowy!!! - Szaman1644 - 31-12-2012 08:46

(30-12-2012 19:11)Admin napisał(a):  Jeśli byłbyś zainteresowany importem "uszkodzonych" ubrań z house czy reserved na kilogramy to mogę Cie wdrążyć. Tylko trochę zachodu bo do Krakowa byś musiał jeździć i trochę wydać na start bo to na setki/tysiące kilogramów się kupuje. Tak czy inaczej dochód to generuje spory.
Przez "uszkodzone" mam na myśli defekty typu brak guzika, jakaś dziurka, uszkodzony zamek - naprawa takich rzeczy kosztuje z 1-2zł.

Zaznaczam że oferta jest skierowana wyłącznie DO FIRM, które trudnią się sprzedażą odzieży, najlepiej by miały jakiś sklep/szmatland.

Czyli ile trzeba byłoby tego kupić? Też nad czymś takim się właśnie zastanawiałem.

RE: Własna działalność-sklep internetowy - chomikzdz - 31-12-2012 11:39

Na pewno kontener ciuchów Big Grin albo załóż sklep internetowy z tanią odzieżą ;]