![]() |
Własna działalność-sklep internetowy - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: Własna działalność-sklep internetowy (/Temat-Wlasna-dzialalnosc-sklep-internetowy-62680) |
Własna działalność-sklep internetowy - Szaman1644 - 30-12-2012 18:20 Witam. Tak jak w temacie chciałbym otworzyć własny sklep internetowy. Jeszcze nie jestem pewien jak to będzie wyglądało. Na początku chyba zacząłbym sprzedawać na allegro, a potem może założyłbym własną stronę. Pomóżcie mi i poradźcie w jaką kategorię rzeczy wejść - to znaczy czym się zająć no i oczywiście gdzie mogę najtaniej to kupić, żeby potem sprzedać z zyskiem. Kapitał początkowy nie mam za wysoki, ale na rozkręcenie takiego biznesu powinno wystarczyć. Proszę o pomoc. RE: Własna działalność-sklep internetowy!!! - Admin - 30-12-2012 19:11 Jeśli byłbyś zainteresowany importem "uszkodzonych" ubrań z house czy reserved na kilogramy to mogę Cie wdrążyć. Tylko trochę zachodu bo do Krakowa byś musiał jeździć i trochę wydać na start bo to na setki/tysiące kilogramów się kupuje. Tak czy inaczej dochód to generuje spory. Przez "uszkodzone" mam na myśli defekty typu brak guzika, jakaś dziurka, uszkodzony zamek - naprawa takich rzeczy kosztuje z 1-2zł. Zaznaczam że oferta jest skierowana wyłącznie DO FIRM, które trudnią się sprzedażą odzieży, najlepiej by miały jakiś sklep/szmatland. RE: Własna działalność-sklep internetowy - surfer0700 - 30-12-2012 19:14 Ja może z innej beczki. Ile konkretnie masz na rozkręcenie biznesu? Wtedy zaczniemy coś myśleć, bo takie gdybanie może tyle, a może mniej to wszystko tylko niepotrzebnie skomplikuje i przedłuży. RE: Własna działalność-sklep internetowy!!! - bartex89 - 30-12-2012 19:23 (30-12-2012 19:11)Admin napisał(a): Jeśli byłbyś zainteresowany importem "uszkodzonych" ubrań z house czy reserved na kilogramy to mogę Ci dać namiary. Tylko trochę zachodu bo do Krakowa byś musiał jeździć i trochę wydać na start bo to na setki kilogramów się kupuje. Tak czy inaczej dochód to generuje spory. jak jest wiecej niż "kontyner" . Poproszę o kontakt. Co do budżetu , to potrzebny byłby napewno na oplacenie ZUSu na przod, oraz na Vat. Od razu nie zaczniesz raczej generowac kokosow, wiec trzeba miec rezerwe. RE: Własna działalność-sklep internetowy - Szaman1644 - 30-12-2012 21:15 Mam aktualnie około 10000 zł, ale jeżeli będzie trzeba to mogę skołować jeszcze ze 3000 zł. Maksymalny budżet na dzień dzisiejszy więc wynosi 13000 zł. Ciekawe to z tymi ubraniami. Też o czymś takim myślałem. Co jeszcze doradzacie? RE: Własna działalność-sklep internetowy - surfer0700 - 30-12-2012 21:59 Czyli za dużo do inwestycji nie masz. Ale myślę, że na jakiś ciekawy import z Chin starczy. Myślałeś o tym? Co o tym sądzisz? RE: Własna działalność-sklep internetowy - Szaman1644 - 30-12-2012 22:44 Mówiłem, że mały wkład właśnie mam. Tak myślałem także o imporcie z Chin. Najbardziej to mnie kiedyś zainteresowała rozmowa dwóch gości jak byłem na siłowni to akurat słuchałem. Jeden mówił, że kupił koszuliki nike jordan po 17 zł za sztukę i chyba mu wyszło z przesyłką za niecałe 20 zł, bo dużo zamówił. Jak dla mnie dziwny jest ten ebay i trudno na tym coś znaleźć. Gdzie proponujecie kupować takie rzeczy. RE: Własna działalność-sklep internetowy - surfer0700 - 30-12-2012 22:52 Ebay? Nieee... Na początek sprawdź na co jest popyt. Następnie poszukaj jakichś ciekawych hurtowni w sieci i ewentualnie od Nich zamów towar w hurcie oczywiście. A w detalu sprzedawaj drożej. Jeżeli myślisz o Imporcie z Chin, to tutaj już potrzebne są kontakty. Jednak jak dobrze poszukasz też co nie co znajdziesz. Na allegro jest sporo importerów. Za niewielką opłatą z pewnością będą rad Ci pomóc ![]() RE: Własna działalność-sklep internetowy!!! - Szaman1644 - 31-12-2012 08:46 (30-12-2012 19:11)Admin napisał(a): Jeśli byłbyś zainteresowany importem "uszkodzonych" ubrań z house czy reserved na kilogramy to mogę Cie wdrążyć. Tylko trochę zachodu bo do Krakowa byś musiał jeździć i trochę wydać na start bo to na setki/tysiące kilogramów się kupuje. Tak czy inaczej dochód to generuje spory. Czyli ile trzeba byłoby tego kupić? Też nad czymś takim się właśnie zastanawiałem. RE: Własna działalność-sklep internetowy - chomikzdz - 31-12-2012 11:39 Na pewno kontener ciuchów ![]() |