Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Pewna inwestycja - 5000 zł - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Inwestycje (/Forum-Inwestycje-324)
+--- Dział: Inwestowanie - Dyskusje (/Forum-Inwestowanie-Dyskusje-315)
+--- Wątek: Pewna inwestycja - 5000 zł (/Temat-Pewna-inwestycja-5000-zl-60231)

Strony: 1 2 3

Pewna inwestycja - 5000 zł - Por2010 - 25-10-2012 13:59

Siemka,
mam 5000zł które chciałbym jakoś zainwestować,
najlepiej żeby był to pewny zysk, 0% ryzyka
co polecacie?

RE: Pewna inwestycja - 5000zł - Inwestor25 - 25-10-2012 14:06

Nie wiem czy istnieją inwestycje bez ryzyka. A jak istnieją to pewnie zysku dużego nie będzie. Ale trzymam kciuki za to byś ładnie pomnożył swój kapitał Smile

RE: Pewna inwestycja - 5000zł - Por2010 - 25-10-2012 14:12

hmm to może polećcie coś z ryzykiem ale bardzo malutkim D

RE: Pewna inwestycja - 5000zł - canis987 - 25-10-2012 14:48

Ogólna zasada jest taka, że im większy zysk tym większe ryzyko.
Jak chesz malutkie ryzyko to masz lokaty - ale zysk na nich jest śmiesznie niski Wink

Mógłbyś zainwestować tutaj: link ale nie wiem z jakim to się wiąże ryzykiem.

Inwestycja zależy też od tego jaki zwrot i w jakim okresie czasu Cię intresuje?

RE: Pewna inwestycja - 5000 zł - marcheweczka87 - 25-10-2012 18:29

jeśli chcesz inwestować skutecznie to spróbuj opcji binarnych. Nie musisz od razu inwestować 5 000 zł. Zainwestuj 1000 - 1500 zł w przeliczeniu na $ czy €. Jest ryzyko ale możesz bardzo dużo zarobić.

Ja od lipca zarobiłam ponad 4700€ na opcjach binarnych.
Były transakcje nieudane, miałam raz sytuację że z 2497€ zjechałam do 411€, ale w jeden dzień udało mi się to odrobić.

Wypłaciłam niedawno 4000€ i teraz działam dalej

Zrzut ekranu z poprzednich inwestycji możesz zobaczyć tu: http://zarabiam.com/Temat-Inwestowanie-w-opcje-binarne-59337?page=21

W tym temacie Inwestor25 też, a właściwie przede wszystkim on przedstawia swoje transakcje. Przy odrobinie szczęścia z tych 5 000 możesz zrobić w miesiąc nawet i 50 000

RE: Pewna inwestycja - 5000 zł - canis987 - 25-10-2012 19:58

Tylko pamiętaj, że jeśli nie znasz się na forexie to granie w opcje binarne to hazard, więc to czy zyskasz czy stracisz zależało będzie od szczęścia Wink

RE: Pewna inwestycja - 5000 zł - Inwestor25 - 25-10-2012 20:04

canis, chyba mylisz pojęcia Tongue to że ktoś się na czymś nie zna to nie znaczy że uprawia hazard Tongue miałeś chyba na myśli ruletkę Tongue

Ale zgodzę się z tym - opcje binarne to ruletka tak naprawdę, chyba że analizuje się wykresy i wybiera się te, w których trend rosnący czy spadkowy utrzymuje się od dłuższego czasu.

RE: Pewna inwestycja - 5000 zł - kleomenes - 25-10-2012 20:20

(25-10-2012 19:58)canis987 napisał(a):  Tylko pamiętaj, że jeśli nie znasz się na forexie to granie w opcje binarne to hazard, więc to czy zyskasz czy stracisz zależało będzie od szczęścia Wink
Popieram, nie wiem tylko w jaki sposób można "znać" się na opcjach.
To tak jakby powiedzieć, że ktoś zna się na ruletce Big Grin Jak masz szczęście to wygrywasz nieprzeciętnie dużo, jak nie masz szczęścia to tracisz, i nie piszę tego tylko dla tego że przegrałem tam 200$ Tongue Osobiście polecam opcje jak nie masz co z pieniędzmi robić, a nóż wygrasz tyle co marcheweczka, złotko czy inwestor. Moim skromnym zdaniem lepiej coś innego znaleźć, bo domyślam się że furmanką pieniędzy nie dysponujesz, choć znalezienie czegoś z małym ryzykiem straty, jakichś większych korzyści Ci nie przyniesie. Nie zaoferuję nic konkretnego bo nic z przedziału tego ryzyka(a właściwie jego braku) dającego jakieś konkretne korzyści nie znam Big Grin Poza tym dopiero od niedawna ogarniam temat zarabiania przez neta.

RE: Pewna inwestycja - 5000 zł - Inwestor25 - 25-10-2012 20:41

w opcjach trzeba mieć mocne nerwy, bo tak jak pisałem w temacie, pikawa wali i ciśnienie skacze.

Z bezpiecznych form zarabiania, bez ryzyka, to nie znam nic bo nawet adsense niesie ze sobą ryzyko, tyle że tam nie inwestujesz kasy.

Za 5 000 można zrobić jakąś chwytliwą stronę internetową, która by zarabiała na reklamach czy jakimś programie partnerskim. Ale ciężko wymyślić coś, czego jeszcze by nie było, a co by się opłaciło

RE: Pewna inwestycja - 5000 zł - canis987 - 25-10-2012 21:20

@Inwestor25 miałem na myśli hazard, czyli 'grę' w której o wygranej decyduje przypadek/szczęście, ale ruletka też się zalicza do gier hazardowych i chyba lepiej obrazuje czym są opcje binarne jeśli nie ma się pojęcia o forexie Tongue

@kleomenes znając się na forexie i np. analizie technicznej można z bardzo wysokim prawdopodieństwem przewidzieć czy cena danego aktywu wzrośnie czy zmaleje w danym okresie czasu. Na przykład na wykresach świecowych pojawiają się pewne formacje oznaczające zmianę trendu.

Aby zarabiać kilka % miesięcznie na opcjach binarnych, wystarczy mieć zaledwie 57% skuteczności. Wink