W co zainwestować 100 tys złotych ? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Inwestycje (/Forum-Inwestycje-324) +--- Dział: Inwestowanie - Dyskusje (/Forum-Inwestowanie-Dyskusje-315) +--- Wątek: W co zainwestować 100 tys złotych ? (/Temat-W-co-zainwestowac-100-tys-zlotych-60178) |
W co zainwestować 100 tys złotych ? - LessiPL - 23-10-2012 08:48 Posiadam z bratem oszczędności na boku, których specjalnie nie używamy. Chcielibyśmy je korzystnie zainwestować bez ryzyka (inwestycja bez możliwości straty), proszę o nie polecanie żadnych jbp czy innych internetowych cudów w których tak naprawdę istnieje spore ryzyko utraty. Proszę Was o konkretne pomysły by osiągnąć jak największy procent w ciągu 1-2lat. Pomysły na dochodowy biznes mile widziane RE: W co zainwestować 100 tys złotych ? - tomazzi - 23-10-2012 09:21 2 opcje : nieruchomości - zakup np mieszkania i wynajmowanie go grunty - zakup działek budowlanych uzbrojonych i sprzedaż z zyskiem bo ziemia idzie w górę RE: W co zainwestować 100 tys złotych ? - ThePro - 23-10-2012 10:55 Może lokaty bankowe? RE: W co zainwestować 100 tys złotych ? - tomazzi - 23-10-2012 10:58 (23-10-2012 10:55)ThePro napisał(a): Może lokaty bankowe? kpisz czy o drogę pytasz ??? wyjdzie ci nie całe pół % na miesiąc i ty to nazywasz zarobkiem ?? jeśli by go lokaty interesowały i pseudo zarobek na nich to by nie pytał gdzie zainwestować środki RE: W co zainwestować 100 tys złotych ? - LessiPL - 23-10-2012 10:58 czy przy takiej sumie znajdę korzystniejszą lokatę, niż oferta dla każdego innego klienta? RE: W co zainwestować 100 tys złotych ? - umbrella - 23-10-2012 10:59 Ja bym zainwestował w gry bo to jest biznes z przyszłością. Pomyśl zrobił byś gierkę pod facebook i dałbyś możliwość reklamy w tym a z czasem płatne funkcje i kasa sama leci ci do kieszeni. masz czas daj like facebk RE: W co zainwestować 100 tys złotych ? - tomazzi - 23-10-2012 11:01 (23-10-2012 10:58)LessiPL napisał(a): czy przy takiej sumie znajdę korzystniejszą lokatę, niż oferta dla każdego innego klienta? dołożą ci max 1-2 % w skali roku gdzie jak podzielisz na 12 miesięcy to nie wyjdzie ci nawet 1% miesięcznie bo jeszcze 18% podatku belki musisz liczyć lokaty i "zarobek" na nich to dobra rzecz dla ..... którzy liczyć nie umieją i się im wydaje jak to nie zarobią na lokatach a banki ręce zacierają bo mają pieniądze na obrót i udawanie, że mają pieniądze realne na x namnożonych przy wirtualnych transakcjach krótko mówiąc : pic na wodę, fotomontaż RE: W co zainwestować 100 tys złotych ? - Admin - 23-10-2012 11:07 (23-10-2012 11:01)tomazzi napisał(a):(23-10-2012 10:58)LessiPL napisał(a): czy przy takiej sumie znajdę korzystniejszą lokatę, niż oferta dla każdego innego klienta? Czy ja wiem czy taki pic, 100 tysiecy wrzuca na lokate i po roku ma te 7000zł pasywnego dochodu za nic, może to nie jest dużo, ale jednak. Kolega szuka biznesu bez ryzyka więc jest to stosunkowo dobre rozwiązanie. A to że jakie banki robią obrót to inna bajka, bank to nie instytucja charytatywna - każdy swoje musi zarobić. RE: W co zainwestować 100 tys złotych ? - tomazzi - 23-10-2012 11:15 Adminie może mnie źle zrozumiałeś ... chodziło mi o fakt, że zacierają ręce banki jak mają wpłaty na lokaty realnych pieniędzy tych papierowych bo transakcje jakie idą wirtualnie tzn przelewy internetowe, płatności kartą itp itd te kwoty przewyższają de fakto x razy sumy posiadanych przez dany bank środków w pieniądzach realnych tych na papierze bo wtedy mogą zachowywać pozory posiadania tych środków wirtualnych w pieniądzach realnych ostatnio na srilance rząd chciał ogłosić upadłość kraju z powodu przewyższenia transakcji wirtualnych w pokryciu ze środkami posiadanymi naród powiedział taka wała niech banki upadają skoro doprowadziły do takiej sytuacji i upadło 8 największych filli banków światowych a kraj się trzyma i dzięki temu ma dobrze RE: W co zainwestować 100 tys złotych ? - 2Fast4You - 23-10-2012 11:17 inwestuj we mnie |