![]() |
Przeniesienie domeny z EscrowDomen.pl - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie na blogach oraz własnych stronach internetowych (/Forum-Zarabianie-na-blogach-oraz-wlasnych-stronach-internetowych-281) +--- Dział: Obrót domenami (/Forum-Obrot-domenami-253) +---- Dział: O domenach (/Forum-O-domenach-241) +---- Wątek: Przeniesienie domeny z EscrowDomen.pl (/Temat-Przeniesienie-domeny-z-EscrowDomen-pl-59937) |
Przeniesienie domeny z EscrowDomen.pl - Admin - 15-10-2012 18:18 Orientuje się ktoś może jak przenieść/delegować domenę z escrowdomen.pl np na az.pl czy ut.pl ? Nie umiem odnaleźć opcji transferu domeny, byłem zmuszony tam ją kupić, gdyż odkupywałem ją od innego właściciela. RE: Przeniesienie domeny z EscrowDomen.pl - whysoserious - 15-10-2012 23:18 escrowdomen to tylko serwis pośredniczący, właściel zresztą ten sam co aftermarket/dropped więc problemu nie powinno być bo to najpoważniejsza polska firma z branży gdzie ta domena jest zarejestrowana? to domena .pl czy inna? powinni cui wysłać potwierdzenie, ze statusem domeny po transakcji RE: Przeniesienie domeny z EscrowDomen.pl - Admin - 19-10-2012 10:35 Domeną mogę już zarządzać (dnsy/przekierowania) jednak nie mam pojęcia jak przenieść ją do innego operatora. Tak, polska domena i głównie chciałbym ją przenieść na ut.pl RE: Przeniesienie domeny z EscrowDomen.pl - whysoserious - 19-10-2012 22:50 ale SKĄD przenosisz musisz albo wyswietlić, albo zlecić wysłanie na maila, albo poprosić telefonicznie/mailowo o kod AuthInfo jak domena polska, albo AUTHCODE jak niepolska. U sensownych rejestrantów jest to zautomatyzowane. A potem na ut.pl dajesz transfer przychodzący czy jakoś tak i wpisujesz, potwierdzasz. Wszytsko RE: Przeniesienie domeny z EscrowDomen.pl - Admin - 19-10-2012 23:38 Posiadam kod Kod AuthInfo - jednak nie miałem przyjemności korzystania z niego kiedykolwiek, mogłbyś mnie naprowadzić co dalej ? ![]() Bo w sumie na ut.pl panel klienta jest bardzo ubogi i siermiężny i wydaje mi się że nie przetransferuje tego łatwo... edit. w sumie znalazłem coś na tym ut, jednak przypomina to formularz kontaktowy, wypełniłem i czekam... [attachment=968] RE: Przeniesienie domeny z EscrowDomen.pl - whysoserious - 20-10-2012 18:16 o ut.pl mogę powiedzieć tyle, żebyś nie rejestrował tam swoich domen. ![]() Pomijając jak sam widzisz mało przyjazny panel klienta, to ceny odnowień maja DWA RAZY wyższe niż wymienionione niżej firmy. Osobiście mi bardzo podchodzi premium.pl, bardzo łatwo się obsługuje i wszytsko zautomatyzowane. Aftermarket.pl też jest niezły, trochę więcej opcji co oszałamia, jak ktoś ich nie wykorzystuje, bo tylko "ma" kilka domen, a nie handluje nimi, parkuje, przekierowuje itp jest jeszsza az.pl, osobiście mi nie podchodzi, ale firma i ceny są OK. Bez problemu działa przerzucanie domen pomiędzy ww serwisami w dowolną stronę. Jak masz na ut.pl serwer to nic nie zmienia, rejestracja domeny jest od tego całkowicie niezależna. Ustawiasz tylko dns serwera. Znowu: na premium i aftermarket robi się to bardzo prosto. RE: Przeniesienie domeny z EscrowDomen.pl - Admin - 20-10-2012 20:12 (20-10-2012 18:16)whysoserious napisał(a): o ut.pl mogę powiedzieć tyle, żebyś nie rejestrował tam swoich domen.W sumie już się odezwali Ci z ut.pl, maja strasznie siermięzny ten system - ale generalnie nic więcej prócz ustawienia dnsów mi nie potrzebne - i dlatego cenie tą prostote. Możesz przytoczyć jeszcze ceny domen tych systemów? Ciekwi mnie różnica między ut, a wymienionymi przez Ciebie. Dzięki za sugestie. RE: Przeniesienie domeny z EscrowDomen.pl - whysoserious - 20-10-2012 22:30 http://ut.pl/cennik.php ![]() https://premium.pl/prices.html ![]() RE: Przeniesienie domeny z EscrowDomen.pl - Admin - 21-10-2012 22:05 wow, nie wiedziałem że różnica jest tak duża, zero haczyków? Zapewne przeniesienie domen z UT do Premium będzie wiązało się z dodatkowym kosztem? autoinfo zawsze za darmo mogę uzyskać od rejestratora domeny? RE: Przeniesienie domeny z EscrowDomen.pl - whysoserious - 22-10-2012 10:33 Zero haczyków. Przeniesienie normalnie jest za darmo, a authinfo do każdej domeny mają obowiązek wydać. ALE jeśli rejetrowałeś domeny oryginalnie w UT w ramach jakiś promocji, np domena za 0 zł i takie tam, to mogą mieć w regulaminie jakieś opłaty za przeniesienie, bo był obowiązek przynajmniej raz odnowić u nich. premium bez haczyków: 1 rok - 15zł 2 rok - 50zł koszt utrzymania domeny przez dwa lata: 15+50+vat=80zł a jak mieli promocje przez parę miesięcy nowa domena za 8.88zł to haczyków nie było up i inni choćby np home.pl 1 rok - 0zł, 1 zł i 1gr, różne tego typu promocje, z warunkiem przedłużenia u nich na kolejny rok 2 rok - średnio kasują ok 100zł +vat koszt utrzymania domeny przez dwa lata: 0+100+vat=123zł I tak wyglądają najczęściej właśnie promocje ![]() |