Rejestracja motocykla - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: Rejestracja motocykla (/Temat-Rejestracja-motocykla-58349) Strony: 1 2 |
Rejestracja motocykla - RaseR - 02-09-2012 13:12 Witam. Ostatnio bardzo mi pomogliście z bólem nogi (i odwdzięczyłem się reputami za sensowne odpowiedzi) i teraz mam kolejny kłopot... ;/ Dzisiaj zakupiłem Derbi GPR125. Motor jest sprowadzony i nie przygotowany do rejestracji tylko ja sam muszę go przygotować. I mam taki mały BRIEFU (czy tam VIN) (Wiecie co to jest?) i tam jest błąd. Iż rok produkcji motoru jest 2005r, a data pierwszej rejestracji jest wpisana na 2002r. I czy nie będę miał problemów z rejestracją tego? Brat mi mówił że w dowodzie pewnie będzie rok produkcji 2002. Na ramie jest numer i wedle niego wychodzi że jest z 2005r. Pan który mi sprzedał moto sadzi ze Pani w wydziale komunikacji sprawdzi sobie wszystko po numerze nadwozia i zarejestruje mi normalnie jako 2005r. Ktoś z was miał taka przygodę? Możecie coś doradzić itp.? Będę bardzooo wdzięczny. Pozdrawiam RaseR RE: Rejestracja motocykla - adik0070 - 02-09-2012 22:18 Możesz spokojnie przekserować ten brief i zmienić te 2002 w paincie na 2005 i wydrukować jako obraz. Powinno przejść bez najmniejszego problemu. Nie będę tutaj pisał co się robiło.. @edit. Dobry wałek musiał już pójść z tym Derbi jak można było zarejestrować coś w 2002r kiedy tego jeszcze nie było? RE: Rejestracja motocykla - Daminn - 02-09-2012 22:57 Ja miałem w dowodzie jako rok produkcji rok pierwszej rejestracji. Odmłodziło mi to go o rok. Umowę pisałem w domu, bo wydrukowałem sobie polsko angielską i nie musiałem dzięki temu płacić tłumaczowi przysięgłemu za tłumaczenie papierów. Różne różniste rzeczy można tworzyć podczas rejestracji sprowadzonego RE: Rejestracja motocykla - RaseR - 03-09-2012 07:34 No właśnie jest błąd w Brefik rok produkcji 2005 a data pierwszej rejestracji 2002. Komuś się musiało coś pomylić. A wiecie może czy nie będę miał problemów z rejestracją? Bo nie wiem czy iść tłumaczyć papiery czy nie. RE: Rejestracja motocykla - marcel_kk - 03-09-2012 08:06 (02-09-2012 22:18)adik0070 napisał(a): Możesz spokojnie przekserować ten brief i zmienić te 2002 w paincie na 2005 i wydrukować jako obraz. Powinno przejść bez najmniejszego problemu. Nie będę tutaj pisał co się robiło.. Kolo, co Ty za bzdury piszesz ? W ostatnich latach sprowadziłem kilka aut i zarejestrowałem w RP. Zapomniałeś o tłumaczeniu orginału Brifa przez tłumacza przysiegłego ! Następnym razem jak sie nie znasz, to głupkowato nie podpowiadaj, bo wpakujesz chłopaka w konflikt z prawem. Proponuje oddać ten motocykl sprzedajacemu, niech sam pojedzie do Niemiec i sprostuje sprawe. Mozesz od umowy odstapić i z tego skorzystaj. RE: Rejestracja motocykla - adik0070 - 03-09-2012 10:08 (03-09-2012 08:06)marcel_kk napisał(a):(02-09-2012 22:18)adik0070 napisał(a): Możesz spokojnie przekserować ten brief i zmienić te 2002 w paincie na 2005 i wydrukować jako obraz. Powinno przejść bez najmniejszego problemu. Nie będę tutaj pisał co się robiło.. Tylko, że tłumacz taki brief tłumaczy bez problemu, gdzieś nawet mam od zx9r. Państwo nas tak okrada, a Ty taki święty i prawy. Myślisz, że to jakoś sprawdzą? Nasi urzędnicy nawet nie znają niemieckiego, żeby zadzwonić i sprawdzic, a rejestracje są "masowe" więc jakby mieli to sprawdzać po kolei wszystko to pomyśl ile by to trwało. RE: Rejestracja motocykla - marcel_kk - 03-09-2012 11:05 Tłumacz przysiegły tłumaczy skserowany i przerobiony Brief ??? Co Ty dzieciaku piszesz ? Rozum Ci odebrało ? RE: Rejestracja motocykla - adik0070 - 03-09-2012 11:14 (03-09-2012 11:05)marcel_kk napisał(a): Tłumacz przysiegły tłumaczy skserowany i przerobiony Brief ??? Wypraszam sobie te dzieciaku. Nie będę Ci tutaj udowadniał, ale tak jest. RE: Rejestracja motocykla - marcel_kk - 03-09-2012 11:56 To jestes w mega błedzie. Zresztą, nieznajomość przez Ciebie przebiegu procesu rejestracji pojazdów rejestrowanych po raz pierwszy na terenie RP sprowadzonych z obszaru wspólnoty i związane z tym niezbenych dokumentów, ewidentnie swiadczy o Twojej niewiedzy w tym temacie, a Twoje próby wprowadzenia w bład świadczą tylko o usilnym nabijaniu postów. RE: Rejestracja motocykla - RaseR - 03-09-2012 15:59 Nie panowie nie kłóćcie się bo nie ma sensu. Kolego adik0070 ja nie mam zamiaru nic przekręcać i robić niezgodnie z prawem, bo to się nie opłaca. A co do dzwonienia itd o czym wspomniał kolega adik0070 to oni nie dzwonią do niemiec tylko do dealera polskiego i z tego co wiem to oni teraz mają komputery i jakieś programy że wpisują VIN i wszystko im się wyświetla. Ale nie jestem pewien, ktoś coś jeszcze może mi powiedzieć na ten temat? |