tomro123 - oszust! - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Sprzedam, Kupię, Zamienię (/Forum-Sprzedam-Kupie-Zamienie-24) +---- Dział: Archiwum - Sprzedam, Kupię, Zamienię (/Forum-Archiwum-Sprzedam-Kupie-Zamienie-320) +---- Wątek: tomro123 - oszust! (/Temat-tomro123-oszust-55473) |
tomro123 - oszust! - surfer0700 - 03-07-2012 15:02 Chciałbym Was przestrzec przed zawieraniem transakcji z użytkownikiem tomro123, który jest najzwyklejszym w świecie oszustem. Miałem kilka groszy na PP, ale w związku, że za kilka dni wyjeżdżam i przydałaby mi się kaska na bilet, to założyłem następujący temat: Kod: http://zarabiam.com/Temat-Transfer-Pieniadze-z-PayPal-na-AliorBank-55349 Napisał do mnie tomro123 - a ja idiota nie sprawdziłem ile jest na forum i ile ma postów, tylko bez zastanowienia się zgodziłem. Nasza rozmowa przebiegła następująco; No i przesłał mi to zdjęcie rzekomego potwierdzenia: Tyle, że oczywiście jest to krok drugi w którym wymaga się weryfikacji sms, a ten imbecyl pewnie po prostu zamknął kartę, tym samym nie zatwierdzając przelewu. . . Wyciąg z mojego konta jako dowód, że pieniędzy nie mam: Jak widać, ani 2 ani dzisiaj nie było żadnego przelewu. Dowód, że ja przelałem mu pieniądze: Ten typ jest na tyle bezczelny, że nie odpowiada na moje wiadomości, mimo tego, że od rana siedzi na forum . . . Tutaj screen z mojego PW wychodzącego: Teraz też siedzi na forum, nie odpowiada na moje prywatne wiadomości, ani na emaile. Dane, które na razie udało mi się zebrać to: Imię i nazwisko: wg. Pierwszego adresu PP: Tomasz Rzeszut | wg. Drugiego adresu PP: Mateusz Strzycki wiek: 13-17 lat bank: pko typ konta: EUROKONTO KIESZONKOWE numer konta: 45 1240 5774 1111 0010 4035 0988 email: [email protected] (kiedyś miał na Nim PP, ale oszukał już kogoś i zmienił) paypal: [email protected] (na to PP otrzymał ode mnie pieniądze) oszukał już: TUTAJ a teraz tylko zmienił PP i oszukuje dalej. Przed chwilą wysłałem wiadomość do autora tego tematu i jeszcze jednego użytkownika tego forum, który prawdopodobnie również został przez niego oszukany. Moje działania: 1. Kontakt z oszukanymi. 2. Spór na PP. 3. Przestrzeganie przed tym oszustem. 5. Wyślę mu link do tego tematu, może złodziej się wypowie. Coś jeszcze mogę zrobić? Może ktoś też już został oszukany i sobie poradził? Proszę także administrację serwisu o jakąś interwencje - chociażby podanie adresu IP. RE: tomro123 - oszust! - xJAmaTOx - 03-07-2012 15:19 czyżby to nie Tomer123? RE: tomro123 - oszust! - surfer0700 - 03-07-2012 15:22 Możliwe, nie wiem. Dawno nie siedziałem na tym forum, wpadłem żeby wymienić kaskę i od razu ją straciłem. tomro123 czytał ten temat i nawet nie ma honoru się w Nim wypowiedzieć. Teraz siedzi na forum i bezczelnie przegląda mój profil. Żałosny typ. Uważajcie na niego! RE: tomro123 - oszust! - malpa2 - 03-07-2012 15:34 I bardzo dobrze, piszę po raz kolejny: jeśli wymieniasz się z kimś w necie i wpłacasz mu kasę jako pierwszy to licz się z tym że te pieniądze stracisz. RE: tomro123 - oszust! - surfer0700 - 03-07-2012 15:35 Zgadzam się z Twoją wypowiedzią, ale to "bardzo dobrze" mogłeś sobie darować. RE: tomro123 - oszust! - malpa2 - 03-07-2012 18:01 Nie, jak ktoś jest takim frajerem i idio..ą to ma za swoje, sorry ale tak jest.. RE: tomro123 - oszust! - surfer0700 - 03-07-2012 18:26 Wybacz, ale frajera to teraz Ty z siebie robisz obrażając mnie. Nie masz nic mądrego do powiedzenia, to do widzenia. Bo obrażać to każdy potrafi, ale jak trzeba powiedzieć coś z sensem, to małpa2 siedzi cicho. RE: tomro123 - oszust! - malpa2 - 03-07-2012 19:10 Ahahahaah jasne.. jesteś frajerem i tyle i dałeś się wydymać jakiemuś dzieciakowi który teraz bawi się na twój hajs i ma z ciebie potężną beke I nie obrażam cię tylko stwierdzam fakty. I nie mówię tu tylko o tobie, tylko też o innych frajerach, którym szkoda zapłacić kilka złotych prowizji i poczekać kilka dni na przelew. Zamiast tego tracą całą kasę, bo wymieniają się z całkowicie obcymi ludźmi w internecie. RE: tomro123 - oszust! - surfer0700 - 03-07-2012 19:19 W porządku, cieszę się bardzo, że wyrażasz swoją opinię, ale obrażać nikogo nie musisz. RE: tomro123 - oszust! - Driver494 - 03-07-2012 19:30 Pierwsze co pomyślałem jak zobaczyłem ze ktoś o tym nicku się zarejestrował to odrazu tomer123 |