![]() |
Renault 19 (II)- parę wiadomości - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: Renault 19 (II)- parę wiadomości (/Temat-Renault-19-II-pare-wiadomosci-55380) |
Renault 19 (II)- parę wiadomości - bios - 02-07-2012 07:07 Przystawiam się do kupienia tego samochodu i mam parę pytań do obecnych lub byłych użytkowników tego auta. 1) Auto jest awaryjne? 2) Części są drogie? 3) Opłaca się kupować auto do 2000? Pozdro ![]() RE: Renault 19 (II)- parę wiadomości - bios - 02-07-2012 09:32 Nie przesadzajmy. Każdy (prawie?) chciałby mieć jakieś autko na 18 ![]() RE: Renault 19 (II)- parę wiadomości - Daminn - 02-07-2012 11:45 Części nie powinny być drogie, bo trochę tego jest na rynku. Awaryjne to musisz poczytać w necie o bolączkach tego auta. Ja powiem tylko tyle, kumpel nim jeździ i nie narzeka. Gaz ma to jeździ za grosze. Na auto masz 2k zł? W takim wypadku szukasz auta które jest w kupie i się trzyma. Marka to drugorzędna sprawa. RE: Renault 19 (II)- parę wiadomości - bios - 02-07-2012 12:01 Po wakacjach będę miał kasę ale już wybieram ^^ Będzie jakieś 2 - 2,5k na samochód. Chciałbym żeby mało się psuł i był tani w użytkowaniu ![]() RE: Renault 19 (II)- parę wiadomości - Daminn - 02-07-2012 13:09 2k to niedużo, więc nie możesz wybrzydzać i jeśli trafi się coś w dobrym stanie technicznym możesz brać. Golfa trójkę ciężko będzie znaleźć, może Civica 5gen, ale to też. Cieniasa, ale mimo małego silnika oszczędny nie jest. Dlatego mówię, nie ma co się napalać na dany model, bo w tych pieniądzach nigdy nic nie wiadomo. Chociaż ja ostatnio sprzedałem swojego Golfa 3 za kwotę poniżej 2k ![]() Narazie proponuję ci czytać o najbardziej popularnych tanich samochodach, aby dowiedzieć się co gdzie i jak przy kupnie. Resztę dopiero jak będziesz miał pieniądze w garści. RE: Renault 19 (II)- parę wiadomości - marcel_kk - 02-07-2012 16:44 Z francuskimi autami to to nie jest łatwo, części drogie i mają sporo śrub i nakretek niemetrycznych do których trudno dopasować klucze, a wtedy pozostaja warsztaty, które grubo każą sobie płacić. Jak masz troche zapału do mechaniki i planujesz przy tym aucie drobne naprawy dokonywać w własnym zakresie to proponuje przezornie szukać wśród niemieckich aut. Co do marki to wszystko zalezy od zasobności portfela Opel, Volkswagen RE: Renault 19 (II)- parę wiadomości - Daminn - 02-07-2012 20:05 Drogie części? To już dawno przeszłość. Klucze też są już nie są problemem. Masz nieaktualne informacje. RE: Renault 19 (II)- parę wiadomości - Sony_st - 04-07-2012 11:26 Moj znajomy kupił za 2300zł w stanie bardzo dobrym ale mu sie z tym udalo. Palil mu 11l gazu na 100km. Samochod nie nalezy raczej do tych awaryjnych ale wiadomo ze od czasu do czasu potrzebuje pare groszy na wymiany jakis czesci. Jesli dobrze poszukasz napewno cos znajdziesz, szukaj do 3000zl pamietaj ze prawie zawsze w gre wchodzi negocjacja czyli znajdziesz ladny za 2800zl a kupisz za 2500zl. Szukaj tez w anonse w Twoim regionie moze byc ich naprade duzo. Ja szukam VW Polo III do 5tysiecy i caly czas szukalem na allegro a na anonse znalazlem bardzo duzo z mojej okolicy. |