PayPal - jak wysyłać pieniądze bez prowizji ? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Konta Bankowe (/Forum-Konta-Bankowe-449) +--- Dział: Systemy Płatności Internetowych (/Forum-Systemy-Platnosci-Internetowych-206) +---- Dział: PayPal (/Forum-PayPal-335) +---- Wątek: PayPal - jak wysyłać pieniądze bez prowizji ? (/Temat-PayPal-jak-wysylac-pieniadze-bez-prowizji-54561) Strony: 1 2 |
PayPal - jak wysyłać pieniądze bez prowizji ? - MESWEB - 11-06-2012 01:02 Mam od niedawna konto PayPal i tutaj jest moje pytanie jak mam odbierać pieniądze na konto tak by nie była pobrana żadna prowizja. Kiedyś otrzymałem z ebay 1 zł który został okrojony do 17 groszy. Jakieś tam opłaty. Proszę o porady. RE: PayPal - marcel_kk - 11-06-2012 03:49 Wysyłający Tobie pieniądze musi zaznaczyć: 1. Krewni / znajomi 2. Prezent Wtedy będzie bez opłat. RE: PayPal - WojaKk - 11-06-2012 07:14 Jednak Ebay nie może wybrać takich opcji Więc musisz najpierw trochę tej kasy uzbierać a potem wypłacić @EDIT Nie znam się na Ebay'u i nie wiem czy tam pieniądze się kumulują czy dostajesz od razu kasę za każdy przedmiot. RE: PayPal - MESWEB - 11-06-2012 09:00 Mam włączone kilka walut. $ + PLN + Funt + Euro. Mam np: podstawową walutę ustawioną jako $. Ktoś mi wyśle w zł. Czy ta waluta zostanie przekalkulowana na walutę podstawową czyli $. Czy też ta waluta zostanie zaksięgowana jako PLN? RE: PayPal - xPietrek - 11-06-2012 09:52 Zostanie zaksięgowana w takiej formie w jakiej przychodzi, czyli PLN. RE: PayPal - MESWEB - 11-06-2012 11:34 A słyszałem też o oszustach którzy wysyłają pieniądze po czym je za chwilę cofają z powrotem na swoje konto. Czy to dotyczy tylko i wyłącznie przelewów za aukcję czy też tyczy się to "1. Krewni / znajomi 2. Prezent"? RE: PayPal - WojaKk - 11-06-2012 21:45 W "Krewni / znajomi" nie można cofnąć RE: PayPal - MESWEB - 12-06-2012 20:54 Jeśli dojdzie do mnie płatność to gdzie znajdę info o tym jaki sposób wpłaty wybrał klient? Wpłynęła mi ostatnio kasa i pisze "Rodzaj płatności:Błyskawicznie" A poniżej pisze : "Cofnięcia: Należy pamiętać, że płatność może zostać wycofana nawet po wysłaniu przedmiotu do kupującego, jeśli na przykład zostanie objęta obciążeniem zwrotnym. Dla uniknięcia obciążeń zwrotnych i podobnych niedogodności należy przestrzegać wytycznych dotyczących sprzedaży, dostępnych w Centrum bezpieczeństwa." Czyli płatność nie została wysłana jako prezent? I czemu nie została pobrana prowizja? RE: PayPal - Admin - 13-06-2012 03:14 (11-06-2012 21:45)WojaKk napisał(a): W "Krewni / znajomi" nie można cofnąć To prawda i to największa zaleta tej funkcji. RE: PayPal - jak wysyłać pieniądze bez prowizji ? - MESWEB - 13-06-2012 06:17 No ale jak już przyjdzie wpłata to gdzie jest info o tym? |