Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
[Rozwiązane]Bony - jak to jest w praktyce. - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Oszustwa / Scam (/Forum-Oszustwa-Scam-140)
+---- Dział: Lockerz (/Forum-Lockerz-285)
+----- Dział: Pytania dotyczące Lockerz.com (/Forum-Pytania-dotyczace-Lockerz-com-4)
+----- Wątek: [Rozwiązane]Bony - jak to jest w praktyce. (/Temat-Rozwiazane-Bony-jak-to-jest-w-praktyce-5263)

[Rozwiązane]Bony - jak to jest w praktyce. - plove - 15-04-2010 19:23

Nurtuje mnie pewna rzecz.
Lockerz udostępnia zakup bonów na m.in. amazon.co.uk lub amazon.de
Mam parę pytań.
1. Jak dostanę ten bon ? Czy musze mieć wcześniej konto na amazon ? Czy po prostu prześlą mi coś w rodzaju kodu aktywującego bon ?
2. Czy kwota bonu pokrywa też transport ? Lub czy transport jest wliczony w cenę ?
3. Czy za bon mogę wziąć parę rzeczy ?
4. Rozumiem że też polska naliczy mi cło ? Weźmy np. 50GBP ile musiałbym zapłacić w przybliżeniu ?

RE: Bony - jak to jest w praktyce. - cinexik - 15-04-2010 19:42

na pewno za transport bonu nie zaplacisz.
albo przesla ci kod, albo aktywuja odrazu na konto.
jesli zamowisz tam cos, to moze byc jak ze sklepem internetowym, placisz za przesylke. (zalezy od wielkosci towaru, ceny, czasami przeyslka gratis)

RE: Bony - jak to jest w praktyce. - plove - 15-04-2010 20:06

(15-04-2010 19:42)cinexik napisał(a):  na pewno za transport bonu nie zaplacisz.
albo przesla ci kod, albo aktywuja odrazu na konto.
jesli zamowisz tam cos, to moze byc jak ze sklepem internetowym, placisz za przesylke. (zalezy od wielkosci towaru, ceny, czasami przeyslka gratis)

Chce pewne informacje a nie "chyba" po za tym nie pytam się ile kosztuje transport bonu tylko paczki z ewentualnym przedmiotem.

RE: Bony - jak to jest w praktyce. - Hyubios - 15-04-2010 20:26

Nie znam się na bonach, ale wiem co z cłem,

Lockerz na paczce podaje jej wartość,ale nie zawdze prawdziwą. Jeżeli wpisze 1$, to cła nie będzie, nikt się tym nie zainteresuje.
Jeżeli na przykład zamówisz xboxa, a oni wpiszą jego prawdziwą wartość, to będziesz musiał zapłacić dany % z tej ceny.

[Rozwiązane][Rozwiązane]Bony - jak to jest w praktyce. - Tech - 19-03-2011 10:29

Wątek zostaje zamknięty, ponieważ moderator uznał że temat został wyczerpany lub też rozwiązany. Jeśli posiadasz nowe pytania prosimy o założenie kolejnego tematu.