![]() |
Lista maili - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Lista maili (/Temat-Lista-maili-51496) |
Lista maili - Firmakrk - 29-03-2012 13:02 Witam wszystkich mam do was pytanie będę wdzięczny na odpowiedz (jak zły dział proszę o przeniesienie ). Chodzi mi oto ze przez ostatnie 2 dni zgromadziłem bardzo dużą listę maili i kiedyś słyszałem ze takie listy można sprzedawać są to maile prywatnych osób a nie firm wiec proszę o pomoc .Gdzie i jak bym mógł to sprzedać RE: Lista maili - Nikodemsky - 29-03-2012 19:51 Sprzedawanie listy adresów osób prywatnych, którzy nie zgodzili się na przesyłanie informacji handlowej, jest zwykłą kradzieżą danych osobowych, co innego jeśli byłyby to osoby zarejestrowane na Twoim portalu i zgodziły się na przesyłanie do nich reklam - wtedy mógłbyś sprzedawać np. mailingi na allegro, w sytuacji gdy po prostu na lewo gdzieś pobrałeś adresy to raczej nie chwaliłbym się nigdzie, bo jeszcze kłopotów możesz sobie narobić, gdy jednak osoby zgodziły się na odbieranie takich informacji - na forach webmasterkich choćby z zaznaczeniem, że ludzie z podanych adresów zgodzili się na odbieranie reklam, jest też allegro. RE: Lista maili - Firmakrk - 29-03-2012 21:11 nie musze tego ukrywac bo nie lamie prawa ![]() RE: Lista maili - tomazzi - 29-03-2012 23:00 o ile się nie mylę by być w zgodzie z ustawą GIODO o ochronie danych osobowych musisz określać do jakich celów mogą zostać e-maile wykorzystane - jeśli nie podajesz informacji, że np do celów marketingowych - wysyłania im informacji itp itd - to łamiesz prawo i naruszasz ustawę o ochronie danych osobowych - a wedle twojej informacji informujesz tylko że mogą być przetwarzane ale nie podajesz informacji w jakim celu mogą zostać wykorzystane RE: Lista maili - Firmakrk - 30-03-2012 11:26 oki dzieki wam daruje sobie te maile bo ja to tam za dobrze sie nie znam a problemow nie chce miec wazne ze moja nisza sie sprawdza dzieki wszystkim Do zamknięcia RE: Lista maili - mastaace - 30-03-2012 14:07 Lepszym rozwiązaniem bedzie sprzedawanie samego mailingu do tych osób. Mozesz wystawic aukcje np. na allegro. Lista maili - Admin - 11-04-2012 09:32 Wątek został przeniesiony do kosza. Prawdopodobne przyczyny : 1. Temat jest niezgodny z regulaminem. 2. Podobny temat znajduje się już na forum. 3. Wątek nie jest już aktulany. 4. Autor prosił o jego przeniesienie. 5. Temat został wyczerpany bądź rozwiązany. Pozdrawiamy Administracja Forum. |