[Odpowiedzi TakeAGift] [3] [Eurasier] Do jakiej sekcji szpiców jest zaklasyfikowany E - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Oszustwa / Scam (/Forum-Oszustwa-Scam-140) +---- Dział: Takeagift (/Forum-Takeagift-45) +----- Dział: Takeagift Odpowiedzi (/Forum-Takeagift-Odpowiedzi-73) +----- Wątek: [Odpowiedzi TakeAGift] [3] [Eurasier] Do jakiej sekcji szpiców jest zaklasyfikowany E (/Temat-Odpowiedzi-TakeAGift-3-Eurasier-Do-jakiej-sekcji-szpicow-jest-zaklasyfikowany-E-43918) |
[Odpowiedzi TakeAGift] [3] [Eurasier] Do jakiej sekcji szpiców jest zaklasyfikowany E - Roben - 03-10-2011 20:57 Cytat:Eurasier – jedna z ras psów, należąca do grupy szpiców i psów pierwotnych, zaklasyfikowana do sekcji szpiców azjatyckich i ras pokrewnych. Tworzenie rasy datuje się na początek drugiej połowy XX wieku. Celem jej powstania było odtworzenie dawnego psa syberyjskiego. Eurasier stworzony został w wyniku skrzyżowania Chow Chowa z wilczastym szpicem niemieckim i nosił wtedy nazwę wolf-chow. Twórcą rasy był Julius Wipfel, który wykorzystał psy chow chow m.in. z hodowli Charlotte Baldamus. Ze względu na bliskie pokrewieństwo osobników w jej hodowli uzyskiwała ona mocno ujednolicone fenotypowo psy. Wywarło to duży wpływ na nowo powstającą rasę. W późniejszym czasie, po wprowadzeniu do hodowli samojedów Wipfel zaproponował nazwę Eurasier. Oficjalnie została ona przyjęta w 1973 roku.Do jakiej sekcji szpiców jest zaklasyfikowany Eurasier? azjatyckich W którym roku nazwa Eurasier została oficjalnie przyjęta? 1973 Do jakiej grupy psów m. in. należy Eurasier? szpiców RE: [Odpowiedzi TakeAGift] [3] [Eurasier] Do jakiej sekcji szpiców jest zaklasyfikowany E - polik95 - 03-10-2011 21:21 dobrze + RE: [Odpowiedzi TakeAGift] [3] [Eurasier] Do jakiej sekcji szpiców jest zaklasyfikowany E - Grub63 - 03-10-2011 22:01 good +++ RE: [Odpowiedzi TakeAGift] [3] [Eurasier] Do jakiej sekcji szpiców jest zaklasyfikowany E - majkel9490 - 04-10-2011 11:30 dobrze + |