Problem z komputerem - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Dział Tematyczny (/Forum-Dzial-Tematyczny-116) +---- Dział: Informatyka (/Forum-Informatyka-121) +---- Wątek: Problem z komputerem (/Temat-Problem-z-komputerem-43191) |
Problem z komputerem - MeTonaTOR - 18-09-2011 10:29 Siema Wlaczajac Acronix True Image, chcialem zrobic klona dysku, lecz przypadkowo kliknąłem na "Dodaj Dysk". Teraz kiedy wlaczam komputer prosi mnie o plyte (sam nie wiem jaka). Da sie jakos naprawic ten proces?? PS: odpowiedzi typu przeinstaluj windowsa nie beda akceptowane, za duzo gier, filmow i muzyki posiadam. RE: Problem z komputerem - Youtuber - 18-09-2011 10:31 No pewnie prosi cię o płytę z Windowsem bo chce zainstalować. Masz płytę windowsa i jakiego masz Windowsa? RE: Problem z komputerem - MeTonaTOR - 18-09-2011 10:35 Windows 7 na dysku na plycie tez. tylko ze tu jest ryzyko utraty danych (juz raz mi sie to zdarzylo) RE: Problem z komputerem - xPietrek - 18-09-2011 10:49 W którym momencie Cię to nią prosi? Zaraz po włączeniu, czy w miejscu, w którym ma się pojawić lista systemów do wyboru? Mogły się zmienić wpisy w MBR, jeśli tak to nie jest źle. Spróbuj TYM sposobem. Jakbyś miał na drugiej partycji Windows XP, to możesz to też zrobić, wchodząc w konsolę odzyskiwania systemu Windows XP, i wpisując polecenie fixmbr. Jeśli nie masz to nie wiem jak to zadziała, nie sprawdzałem, możesz zaryzykować. RE: Problem z komputerem - MeTonaTOR - 18-09-2011 11:22 no zrobilem, teraz mam Boot from CD: DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER dziwne jest to ze ubuntu czyta kazdy plik z obu dyskow, a nie moze ich wczytac. EDIT: Dysk byl potrzebny byl po naprawe systemu, teraz mam Windows 7 Ultimate recovered, kazdy po repucie RE: Problem z komputerem - mrxardas - 03-10-2011 19:59 spróbuj usunąć ten dysk i tyle. Jak nie pomoże to doinstaluj jakiś system i powinno śmigać. |