Filmy Online - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: Filmy Online (/Temat-Filmy-Online-42694) |
Filmy Online - Lolekk1993 - 07-09-2011 14:06 Szukałem trochę informacji na ten temat ale nie znalazłem nic konkretnego. Po pierwsze czy zdarzają się w Polsce przypadki zatrzymania osób uploadujących pełnometrażowe filmy np na videobb/ videozer/ megavideo i później udostępnianie na różnych stronach z filmami online lub ogólnie uploadująych różne pliki/ filmy/ muzyke do internetu? Jaką karę można za coś takiego otrzymać jeżeli te pliki nie uploaduje się z swojego komputera a trzyma się przecież na serwerach tych stron. Z góry dzięki za odpowiedź. RE: Filmy Online - Bolt - 07-09-2011 14:17 Po pierwsze poszukiwania takie są zbędne, bo zamknęliby pół Polski do więzienia - niby by nie przeszkadzało ale znajdź tyle więzień Nie wiem czy słyszałeś aferę odsiebie.com, zatrzymali admina, mieli szukać uploaderów i sprawa ucichła. Ale jesteś w błędzie jeśli myślisz że kara nie podlega ciebie jeśli pliki trzymasz na serwerach stron. W sumie to sam się zagalopowałeś bo przecież by plik był na serwerze danej strony to musisz go najpierw wrzucić - a samo posiadanie pliku takiego na komputerze jest nielegalne, chyba że plik jest użyty jako kopia i zostanie usunięty w ciągu 24h. Możliwe że trochę się pomyliłem ale raczej nie RE: Filmy Online - Lolekk1993 - 07-09-2011 14:38 remote upload RE: Filmy Online - xBlackxK - 10-09-2011 13:38 Powiem ci tak, nie masz co się martwić popatrz ile jest takich stron (czy ktoś je zamyka?), w Polsce nikogo to nie obchodzi Bardziej biorą się za to w Francji, Anglii czy USA |