![]() |
[rFactor] Zmiana wyglądu bolidu - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: [rFactor] Zmiana wyglądu bolidu (/Temat-rFactor-Zmiana-wygladu-bolidu-41797) |
[rFactor] Zmiana wyglądu bolidu - MareKSG - 20-08-2011 22:35 Nie wiem czy kogoś zainteresuje ten temat ale myślę, że pomysł jest dość dobry. Poniżej przedstawiam instrukcję zmiany wyglądu bolidu. Dzięki temu łatwo będzie rozpoznać przeciwnika jadącego za nami ![]() Potrzebne będą: - DDS Converter 2.1 KLIK - program do edycji zdjęć (np. paint ![]() BĘDĘ POSŁUGIWAŁ SIĘ NA PRZYKŁADZIE TEAMU MERCEDES. 1. Pobieramy i instalujemy DDS Converter 2.1. 2. Wchodzimy do katalogu z grą klikamy GameData -> Vehicles -> F1ISR2011 -> F12011 -> Teams -> wybieramy swój Team (na przykładzie Mercedes) -> klikamy Mercedes#07 - nr. bolidu znajduje się tu: ![]() 3. Odpalamy DDS Converter 2.1 i przechodzimy do folderu, który podałem w punkcie 2. Powinno to wyglądać tak: ![]() 4. Zaznaczamy plik Mercedes#07 po czym zaznaczamy w Input format - DirectDraw Surface (*.dds) oraz w Output format - JPEG - JFIF Complaint (*.jpg *.jif *.jpeg) i naciskamy Convert. 5. Teraz w folderze Mercedes#07 pojawi się plik w formacie JPEG (zostawcie go w tym folderze). ![]() 6. Plik ten możecie edytować w różnego rodzaju edytorach, nawet paincie (tak jak ja ![]() ![]() 7. Po zmianie wyglądu naszego bolidu wystarczy już tylko zmienić format pliku na DDS. W tym celu naciskamy w DDS Converter plik Mercedes#07 w formacie JPEG po czym po czym zaznaczamy w Input format - JPEG - JFIF Complaint (*.jpg *.jif *.jpeg) oraz w Output format - DirectDraw Surface (*.dds) i naciskamy Convert. W tym momencie nasz bolid wygląda już tak jak chcieliśmy ![]() Plik Mercedes#07EXTRA1 to kask, jego wygląd też można edytować tak samo jak wygląd bolidu. WAŻNE: Każdy kto zakończy swoją pracę proszony jest o wklejeniu linka do pliku DDS (w moim przypadku Mercedes#07). Plik ten powinien wkleić każdy kto chce widzieć bolid przeciwnika w odróżniającym się wyglądzie do odpowiedniego folderu. Tylko w ten sposób nasza praca będzie widoczna u innych userów podczas jazdy na serverze. Ja oczywiście wklejam prace każdego (o ile ktoś będzie zainteresowany), bo wolę wiedzieć kto siedzi mi na ogonie, a dodatkowo znacznie lepiej to wygląda ![]() Moja praca zrobiona w paincie: ![]() ![]() Link do pliku DDS - KLIK Wstawiajcie linki do swoich prac! RE: [rFactor] Zmiana wyglądu bolidu - Zythus - 21-08-2011 08:33 Nie moge nacisnac convert ;/ Już poszło pokombinowałem troche :> http://www.speedyshare.com/files/29963946/Renault_09.dds Patrzeć na date modyfikacji posta, wtedy jest najnowszy pliczek ![]() RE: [rFactor] Zmiana wyglądu bolidu - blackjoe - 21-08-2011 09:01 Jeśli ktoś chce się pobawić w Fotoszopie to tutaj macie link do plugina umożliwiającego obsługę plików DDS. A tu moje stare malowanie kasku do F1 2010 RFT Screen 1 Screen 2 Screen 3 RE: [rFactor] Zmiana wyglądu bolidu - MareKSG - 21-08-2011 11:47 Plik Zythusa wklejony. ![]() RE: [rFactor] Zmiana wyglądu bolidu - Ciastek - 26-08-2011 18:36 ja daje convert ale później mam błąd :cannot load o co kaman??? nie zdzierżę zrobiłem wszystko niby działa ale chciałem usunąć pewien element jednak muszę robić wszystko od początku niestety od początku nie mogę bo w tym pliku ForceIndia#15.dds już się zapisało i mam pytanie czy ktoś może mi podesłać ten plik?. Tzn. wrzućcie na jakiś serwer a na pw albo w tym temacie podacie mi link . Dobra już nie musicie dałem se sam rade ![]() RE: [rFactor] Zmiana wyglądu bolidu - Ciastek - 27-08-2011 10:06 http://www.speedyshare.com/files/30055272/ForceIndia_15.dds |