Poradnik Programowanie w Visual Basic - Panel Logowania - Wersja do druku+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Programowanie (/Forum-Programowanie-364) +--- Wątek: Poradnik Programowanie w Visual Basic - Panel Logowania (/Temat-Programowanie-w-Visual-Basic-Panel-Logowania-39666) |
Programowanie w Visual Basic - Panel Logowania - gotopro17 - 07-07-2011 15:43 Panel logowania w Visual Basic 1. Włącz Visual Basic. 2. Kliknij w "New Project..." i naciśnij "OK" 3. Do naszego Form1. Dodaj 2x TextBox, oraz 2 Label i 1 button. Powinno to wyglądać tak: 4. Kliknij na TextBox w którym będzie znajdywało się hasło i w właściwościach ustaw "UseSystemPasswordChar" na "True" wtedy jak będziemy pisać hasło będą "********" zamiast liter i cyfr. 5. Teraz musimy dodać drugie okienko które pokaże nam się po zalogowaniu, klikamy w "Project" Wybieramy "Add Windows Form...", szukamy zakładki "Windows Form" i klikamy przycisk "Add" będzie wyglądało to tak: Form2 to okno po zalogowaniu. 6. Przechodzimy do Panelu logowania (Form1) i klikamy 2x na nasz button (przycisk). Wklejamy tam kod: Kod: If TextBox1.Text = "uzytkownik" And TextBox2.Text = "haslo" Then Kod powinien wyglądać tak: Wszystko powinno wyglądać tak: RE: Programowanie w Visual Basic - Panel Logowania - Dominator - 07-07-2011 15:45 Znam to , dobre dobre, szalejesz RE: Programowanie w Visual Basic - Panel Logowania - gotopro17 - 07-07-2011 15:47 Niedługo dodam jeszcze jeden RE: Programowanie w Visual Basic - Panel Logowania - Dominator - 07-07-2011 22:55 Postaram się jakoś napisać rejestrację do pliku (chyba niemożliwe jest zarejestrowanie z programu do MySQL), użytkownik tworzy nowy plik na serwerze tralalalala potem się z tego loguje ;* RE: Programowanie w Visual Basic - Panel Logowania - gotopro17 - 08-07-2011 07:19 Coś napisałem kiedyś, ale nie pamiętam. Napisz to zobaczymy Ja wylatuje w sobote i nie będzie mnie do końca wakaji, ale z usa będe poradniki pisał Myślę że tak w Poniedziałek będe na forum. RE: Programowanie w Visual Basic - Panel Logowania - EseseK - 08-07-2011 09:58 ok, fajne ale dość amatorskie, może napisałbyś coś "ciekawszego" RE: Programowanie w Visual Basic - Panel Logowania - gotopro17 - 08-07-2011 11:57 Mam dużo ciekawych skryptów, ale początkujący nie ogarnie :| RE: Programowanie w Visual Basic - Panel Logowania - sheko12 - 22-12-2013 14:33 Autor poradnika zasługuje na duży plus aczkolwiek screeny wygasły, fajnie będzie jak je ''ktoś'' zaaktualizuje, przyda się inny RE: Programowanie w Visual Basic - Panel Logowania - Tiger04 - 24-12-2013 11:48 Dla Ciebie Sheko Programowanie w Visual Basic - Panel Logowania - Coristo - 24-12-2013 11:59 Wątek zostaje zamknięty, ponieważ moderator uznał że temat został wyczerpany bądź rozwiązany. Jeśli posiadasz nowe pytania prosimy o założenie kolejnego tematu. |