![]() |
zamowienie na shop + wysyłka - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Oszustwa / Scam (/Forum-Oszustwa-Scam-140) +---- Dział: Lockerz (/Forum-Lockerz-285) +----- Dział: Pytania dotyczące Lockerz.com (/Forum-Pytania-dotyczace-Lockerz-com-4) +----- Wątek: zamowienie na shop + wysyłka (/Temat-zamowienie-na-shop-wysylka-36306) |
zamowienie na shop + wysyłka - Rataj - 01-05-2011 00:38 Chce coś zamówić w shopie ale nie wiem jak to jest z opłatami , cłem i VAT. Mam znajomego w USA i nie wiem czy lepiej zamówić na niego by wysłał do mnie czy bezpośrednio do siebie, by nie nadziać się na niepotrzebne koszty? RE: zamowienie na shop + wysyłka - dawajrowa - 01-05-2011 01:29 jak chcesz wysłac do Polski jak sklepu nie ma dla Polski... ? RE: zamowienie na shop + wysyłka - tomsonFCB - 01-05-2011 08:13 Do siebie do PL nie wyślesz bo nie ma shopu dla Polski. Pozostaje ci wysłać albo do znajomych/rodziny w USA albo do jakieś firmy kurierskiej. RE: zamowienie na shop + wysyłka - Rataj - 03-05-2011 16:30 A jakie są np. te firmy kurierskie które wykonują te przesyłki i czy wtedy nalicza cło+vat?. Na jakiej zasadzie naliczają to i czy zawsze doliczaj cło i vat?? A jak podał bym adres znajomego w USA i on wysłał by do mnie to wtedy naliczą? |